Завантаження ...
banner
banner

Слаггінг - новий б'юті-тренд із Кореї, який захопив TikTok. Чому косметологи його критикують

Слаггінг - новий б'юті-тренд із Кореї, який захопив TikTok. Чому косметологи його критикують фото

Багато жінок цінують та люблять засоби догляду за шкірою з Південної Кореї. Зараз почав набирати обертів новий спосіб зволоження шкіри. Що ж це за слаггінг і яка користь від нього?

Слаггінг (від англ. slug – слимак, равлик) – це сучасна процедура, яка передбачає використання вазеліну для зволоження шкіри. Вона особливо добре підходить тим, хто страждає від сухості (актуальна проблема багатьох дівчат у зимовий період), а також стягнутості, сверблячки та лущення.

Як він працює? Кореянки (а після шуму в Інтернеті і мешканки інших країн) наносять вазелін тонким шаром на все обличчя та шию як фінальний етап догляду перед сном. На ранок, ретельно змивши залишки засобу, вони задовольняються зволоженою та блискучою шкірою. Вазелін діє як оклюзійний засіб – створює на шкірі обличчя плівку, яка не дає волозі випаруватися.

Чи корисний слаггінг? Саме про це зараз сперечаються багато дерматологів та косметологів по всьому світу. Деякі фахівці випробували процедуру на собі і, посилаючись на власний досвід, запевняють, що небезпеки у слаггінгу немає. Інші ж доводять, що вазелін – це мінеральна олія, у складі якої немає корисних компонентів.

Причини, через які не варто використовувати вазелін як засіб догляду за шкірою:

  • Він погано впливає на ліпіди шкіри і в результаті може сприяти розвитку сухості обличчя. Тобто ми матимемо протилежний ефект.

  • Вазелін – це продукт переробки нафти. Для шкіри він не небезпечний, однак і користі в ньому немає.

  • Від частого використання вазеліну на поверхні обличчя буде створюватися парниковий ефект, через який лусочки епідермісу збільшуватимуться і розходитимуться між собою – лущитися.

  • Шар такої мазі не дозволить оновитися шкірі природним шляхом, а значить, пори забиватимуться з більшою швидкістю.

 https://news.obozrevatel.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: