Завантаження ...
banner
banner

Займатися потрібно собою, а не чоловіком

Займатися потрібно собою, а не чоловіком фото

Гармонійні стосунки між чоловіком і жінкою завжди починаються з гармонійної жінки. Не з таємних хитрощів і навиків маніпулювання, не з умінням готувати смачний борщ, і навіть догоджати чоловіку в ліжку… Ні. Тільки щаслива гармонійна жінка може побудувати правильні стосунки.

Коли жінці самій з собою добре, коли вона не боїться самотності і може сама себе зацікавити, коли у неї адекватна самооцінка і почуття власної гідності, коли вона знає себе, свої потреби, коли вона умиротворена і спокійна, коли вона точно знає чого хоче, тільки тоді стосунки складаються.

Але найчастіше жінка:

  • шукає в чоловікові опору для себе, як свого роду милицю
  • постійно провокує чоловіка, тому що внутрішньо вважає, що гідна любові і щастя
  • не знає чого хоче і тому намагається жити цілями і мріями свого чоловіка, що теж не виходить
  • використовує чоловіка як психотерапевта
  • стає безликою рибою-прилипалою, від якої ніяк не відв’язатися
  • боїться його втратити і тому жорстко контролює кожен його крок
  • намагається всім довести свою незалежність і тому не здатна бути у стосунках
  • не вміє довіряти і будувати близькі стосунки, тому замінює все це різними сурогатами
  • намагається за його рахунок вирішувати свої душевні проблеми, програючи сценарії стосунків з батьком, наприклад
  • намагається з чоловіка зробити щось потрібне їй, не дивлячись на його якості, природу і бажання
  • вистачає того, хто трапляється на її шляху і тримається за нього з усіх сил, аби не залишитися одній
  • закриває очі на таке ставлення до себе, яке руйнує обох
  • провокує конфлікти, тому що переповнена емоціями, їх треба кудись подіти , а іншого способу не знає
  • тримає тих, кого тримати не треба (і що це взагалі за термін — утримати чоловіка?! Він що — прапор?)
  • сподівається, що він, нарешті, зробить її, нещасну, щасливою
  • не цікавиться сама собою і не може бути наодинці з собою
  • довго використовує чоловіка для вирішення своїх матеріальних чи фізичних проблем
  • боїться старіти-товстіти-і так далі, тому що він тоді точно її кине, і йде робить операції, ставить уколи
  • чекає любові зовні, не в силах її отримувати зсередини.

І це лише мала частина того, що жінки роблять у стосунках. І нічого з цього не приводить жінку до бажаної мети.

Тому що потрібно займатися собою. Не чоловіком. Спершу з собою треба налагодити стосунки, а потім вже вибудовувати комунікацію.

Бо коли всередині буде тихо, спокійно і добре, то попросити про допомогу — легко, сказати добре слово — легко, відпустити на риболовлю теж просто. Але якщо ви точно знаєте, що для вас все це катастрофа, що йому довіряти, поважати його, зберігати йому вірність не тільки тілом, але й розумом, приймати його, залишати йому особистий простір і час ви не можете, то це сигнал.

Сигнал до того, щоб перестати думати про нього, намагатися змінити його, перестати шукати чарівну кнопку на ньому, яка виконає всі ваші бажання. Так можна зруйнувати стосунки, причому з гарантією.

Змістіть акценти і увагу з чоловіка на себе. Якщо ви не можете вийти заміж, тим більше перестаньте думати про чоловіків і про те, як їх роздобути. Почніть думати про саму себе. Поставте для себе пріоритетом не «врятувати шлюб» і не «налагодити стосунки з ним» і навіть не «вийти заміж». Поставте мету стати цікавою самій собі.

Дізнайтеся себе краще. Розпочніть, якщо завгодно, роман з самою собою. Заспокойте внутрішній хаос і розбрат. Знайдіть все, що вам потрібно, — любов, увагу, інтерес, стимул — всередині себе. І тоді зміняться, і стосунки.

Це схоже на те, як ми вирощуємо овочі.

Спершу потрібно підготувати грунт і якщо він готовий, то насіння досить просто посадити, і підтримувати мінімальними зусиллями.

 Якщо не замислитися над грунтом, а відразу сіяти, то навіть, якщо потім прикладати багато зусиль, врожаю може і не бути зовсім. Ви лише даремно витратите час, сили, отримаєте негативний досвід і втратите віру.

Точно так само в стосунках. Можна набрати повну сумку маніпулятивних методів спілкування з чоловіками, навчитися натискати на різні кнопки, щоб отримувати бажане, але який у цьому сенс в довготерміновій перспективі, якщо ви самі при цьому важко хворі? Ви станете мавпою з гранатою в руках, яка своїми «практиками» може покалічити тих, хто поруч. І вже, звісно, ні про яке щастя мови не буде, навіть, якщо ваша сім’я буде виглядати з боку ідеально.

Тому не чіпайте чоловіків до тих пір, поки не домовитеся з собою. Не буде гармонійних стосунків, поки цієї гармонії немає всередині вас самих. Досить намагатися змінити інших людей і стосунки з ними. Заспокойте себе, наповніть, умиротворіть. І все навколо теж заспокоїться.

Повірте, вивчення і розвиток самої себе — це нескінченний і захоплювальний процес. І якщо в нього зануритися, зупинитися вже неможливо, вам з собою буде все цікавіше. І чим цікавіше вам самій, тим сильніше притягаються інші — чоловіки, подруги, діти, колеги, керівництво. Все починається зсередини. З нас самих.

https://zatyshok.net.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: