Завантаження ...
banner
banner

Згідно досліджень людина закохується тричі в житті

Згідно досліджень людина закохується тричі в житті фото

Кохання - неймовірне почуття, яке відчуває людина. Воно окриляє, надихає, дарує найпрекрасніші емоції. Здається, що таке відчуття тепер назавжди і це справжня остання любов у житті. Проте, через деякий час приходить інше розуміння.

У кого ми закохуємося перші два рази?

Дослідження, в якому взяли участь 3000 британських чоловіків і жінок, середній вік яких становив 37 років, проаналізувало любовні звички пар. Згідно з результатами анкетування, кожна людина може знайти собі пару п’ять разів за все життя, але по-справжньому закохатися вона може тільки три рази.

У перший раз любов наздоганяє нас в підлітковому віці, коли об’єкт наших почуттів максимально ідеалізується і здається, що ці відносини будуть мати казкове майбутнє. Але сувора реальність ставить все на свої місця, і через деякий час, коли пара змушена проходити випробування, доросле життя розводить двох закоханих по різних площинах.

Психологи запевняють, що друга любов – це втеча від перших відносин, і вона завжди виникає в житті як необхідність. Серце, розбите горем після першої нещасної любові, шукає тиху гавань, в якій зможе забутися і знайти себе заново. До речі, найчастіше такі відносини стають егоїстичними для одного партнера, адже в глибині душі він розглядає нову любов як тимчасовий пункт перебування. Через те, що другий партнер входить в залежність від першого, такі стосунки приречені на крах.

Третя закоханість – що вона нам дає?

Після двох романтичних історій, коли людина практично розчаровується в любові, її наздоганяють нові відносини. Саме ця закоханість – справжня точка балансу, в якій кожен партнер знаходить щирість, безтурботність, духовну близькість, а також готовність любити.

Якщо в перших двох закоханостях ми не готові бути чесними з партнерами і з самими собою, ідеалізуючи відносини і намагаючись «грати в любов до гробу», то третя любов нагадує про цінності справжніх людських відносин. До речі, найсерйозніші особистісні зміни починаються саме в таких стосунках – сильних і щирих. Тому що ми завжди хочемо бути кращою версією себе, перебуваючи поруч з тим, хто робить нас щасливими і повністю приймає.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: