Завантаження ...
banner

Незручні істини про стосунки, які не хочеться визнавати

Незручні істини про стосунки, які не хочеться визнавати фото

Хороші стосунки - результат клопіткої праці обох партнерів. Інколи виникають невдачі, образи, злість на свою другу половинку...

Часом причини невдач зариті глибоко, але частіше за все побудувати гармонійний союз не виходить тому, що хтось із нас випускає з уваги головне. Ми говоримо про істини, які важливо усвідомити, щоб зберегти стосунки або побудувати нові. Так, ці твердження неприємні, зате вони працюють і допоможуть зберегти психіку, якщо у стосунках щось пішло не так.

1. Вік має значення

Багато хто пов’язує невдачі в коханні з віком. Тоді може з’явитися бажання змінити стиль в одязі, поведінці або зачісці, щоб «зупинити мить». Але спроба приховати вік є не чим іншим як самообманом, який швидко розкриється. Молодість неминуче відійде, але натомість ми отримуємо досвід, навички, прекрасні моменти і спогади.

Для відчуття щастя психологи радять жити власним життям, включаючи і здорове сприйняття прожитих років. Для кохання немає вікової планки, а гармонійні стосунки можна побудувати як в 20, так і в 40 чи 60. Головне – бути собою і вміти цим насолоджуватися.

2. Образи не працюють

Якщо вам здається, що образитися на людину – хороший спосіб змінити його поведінку, то виберіть інший засіб. Справа в тому, що люди по-різному реагують на речі, які з ними відбуваються. Якщо один сприйме образу як привід задуматися над своєю поведінкою, то інший може взагалі цього не помітити або відреагувати не так, як вам хотілося б. При виникненні питань один до одного психологи рекомендують щиро поговорити – тільки це приносить реальний результат.

3. Якщо вам здається, що вас не люблять, – це правда

Мозок людини влаштований таким чином, що більшу частину дій і реакцій тіло видає несвідомо. Вчені з’ясували, що мозок в частки секунди аналізує те, що відбувається, порівнює з наявним досвідом і видає реакцію. Якщо це не перші стосунки, то ви вже знаєте, як виявляється любов чи нелюбов. А значить, підсвідомо реагуєте правильно, але сподіваєтеся, що помиляєтеся. Бувають винятки, але вони швидше підтверджують правила.

Якщо вас не люблять – ви це зрозумієте.

4. Ви притягує тих людей, які наступають на хворе місце

Невирішені питання і проблеми найчастіше можуть супроводжувати вас у будь-яких відносинах. Якщо ви думаєте, що вам трапляються, наприклад, тільки нероби, задайте собі питання: «Чому я хочу, щоб такі люди з’являлися в моєму житті?» Часто причиною бувають психологічні травми, образа на батьків або колишніх партнерів, емоційна залежність.

Психологи підкреслюють: поки ви не розберетеся з внутрішніми причинами, за якими допускаєте те чи інше відношення до себе, вам будуть потрапляти саме такі люди, які будуть тиснути на хворе.

5. Контроль не врятує від наслідків

Відносини бувають непередбачуваними. Ніхто не бажає раптом опинитися з розбитим серцем, тому бажання убезпечити себе є природнім. Але іноді в прагненні до цього ви доходите до того, що берете під контроль дії і почуття партнера, намагаєтеся їх заздалегідь виправити. Але це ні до чого не призводить. Не завжди ті чи інші вчинки залежать від самої людини, іноді величезне значення мають обставини або події, передбачити які неможливо.

Спроби взяти під контроль стосунки і направити їх в бажане русло не приносять користі. Ви тільки витрачаєте нерви і позбавляєте себе можливості насолоджуватися теперішнім.

6. Якщо людина вас дратує – це не її вина

Якщо вас щось дратує в людині, навіть дуже явне і очевидне, це не про неї. Це про вас. Поведінка людини лише підсвічує проблеми і питання, які ви задаєте самому собі. На думку психологів, в інших людях дратують ті речі, які ви не приймаєте в собі або не вирішуєте. Розберіться з цим, перш ніж висувати претензії партнеру.

7. Ви не психотерапевт вашого партнера

Якщо ваш партнер не любить себе, насильно ви це виправите. Психологи радять залишити людину наодинці з власними проблемами – вона сама розбереться, коли (і якщо) цього захоче. Подбайте про себе, особливо якщо ви це любите.

Виправляти партнера не ваша робота. Також не вихід підлаштовувати себе під запити іншої людини. Якщо проблеми в стосунках не вирішуються, можливо, це знак, що з них треба вийти.

8. Всі брешуть

Це необхідно, щоб підтримувати стосунки. Чоловіки часто брешуть про інших жінок. Іноді – щоб зберегти мир.

«Вона виглядає гарно?», «У неї тіло краще, ніж у мене?», «Тобі подобаються її груди?» – на всі ці відповіді чоловік, швидше за все, відповість «ні», навіть якщо насправді думає по-іншому.

9. Багато людей знаходяться в стосунках не по любові

Як показують дослідження, більшість людей, які в даний час перебувають у стосунках, не вступали в них по любові. Вони вибрали життя з партнером, тому що занадто бояться самотності. Якщо ви відчуєте, що любов пройшла, не лякайтеся. Таке трапляється, і це абсолютно нормально. Залишатися з партнером або розлучитися з ним – вирішувати тільки вам. Адже крім любові в житті є маса не менш приємних моментів: захоплення, дружба, подорожі та багато іншого.

Займіться собою, навчіться бути щасливими самостійно, і тоді у ваше життя прийде та людина, з якою буде дійсно комфортно.

10. Ви ніколи не вивчите іншу людину настільки, щоб читати її думки

Якщо вам здається, що після багатьох років шлюбу передбачити реакцію вашого супутника життя просто, – вам здається.

Навіть якщо ви дружите 40 років, навіть якщо ви одружені 100 років, ви ніколи не зможете з точністю передбачити реакцію партнера. Кожна людина особлива. І це чудово. Дайте іншим людям жити своїм життям, і ви знайдете справжню свободу.

11. Чуже життя завжди краще

Підніміть руки ті, хто жодного разу не цікавився життям колишніх після розставання. Напевно, ви помічали, як змінюється їхнє життя в «кращу» сторону: вони більше подорожують, стають ніби щасливішими і успішнішими. Але справа в тому, що до правди це може не мати ніякого відношення: розставшись з людиною, ви відрізали доступ до тієї частини їх життя, яка «не для публікації». Зрозумійте це.

Цікавитися життям колишніх нормально, але отриману інформацію важливо пропустити через фільтр реальності: якщо ми не бачимо чужі складності і провали, це не означає, що їх немає.

12. Якщо ви в чомусь впевнені, то будете знаходити підтвердження в людях

Працює це протилежно тому, як прийнято вважати. Знаки навколо – це наслідки впевненості, а не навпаки. Тобто якщо ви будете щиро впевнені, що чоловіки – прекрасні кухарі (і для вас це цікаво), то підсвідомо звернете увагу саме на того, хто продемонструє схильність до готування. Якщо ж вважати, що всі жінки – марнотратки, то підсвідомо ваше око впаде саме на таку.

13. Ви розлюбите

На різних етапах стосунків тіло виробляє різний набір гормонів. Після того як початкова стадія жаги і потягу закінчується, в кров починає надходити менше дофаміну і серотоніну. В цей час рожеві окуляри спадуть і ви побачите обранця таким, яким він є. Якщо через хімію спочатку можна проігнорувати якісь неприємні моменти в поведінці або характері партнера (що робить 90% людей), то пізніше за це ви можете навіть зненавидіти його. Назовні вийдуть нестерпні звички обранця, а конфлікти стануть з’являтися на рівному місці.

Жінки більш вимогливі до того, що вони одягнуть в день свого весілля, ніж до того, за кого вони виходять заміж. Тому будьте прискіпливими і зваженими при виборі партнера. Адже завдяки цьому ви і через роки зможете залишатися в захваті від прийнятого рішення.

14. Вам не допоможуть нові стосунки

Якщо вам здається, що за парканом трава зеленіша, – вам тільки здається.

Для того, щоб залучити правильного партнера, потрібно інвестувати в себе, а для того, щоб стосунки були прекрасними, важливо інвестувати в стосунки. У вас може бути ідеальна бізнес-ідея, але якщо ви не будете займатися її розвитком, то вона переросте в провальний бізнес. З відносинами так само: трава зеленіша там, де її поливають.

15. Вам не потрібні стосунки, щоб бути щасливим (і ви вже помилилися, якщо думаєте не так)

Якщо ви думаєте, що вам потрібна інша людина, щоб «доповнити» вас або ощасливити, то ви вже програли. Психологи підкреслюють, що такі думки несправедливі і по відношенню до тієї людини, на яку ви покладаєте цю відповідальність.

Вчіться бути щасливими самостійно, або ви ніколи не будете щасливі з іншою людиною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: