Завантаження ...
banner
banner

Маковий пиріг з м'ятою

Маковий пиріг з м'ятою фото

14 серпня святкують Медовий Спас або Маковій. Це одне із найшанованіших свят. Здавна на свято Спаса люди вшановували Богів Спасів і дотримувалися стародавніх традицій: освячували в церкві різні продукти, їли мед, чистили та упорядковували колодязь та криниці.

На Маковія господині збирали мак, освячували його в церкві та готували з нього булочки чи пироги. Тож до свята пропонуємо смачний пиріг з маком від відомого кулінара Євгена Клопотенко.

"Мак я пропоную відварити в яблучному сидрі – це, звичайно, кардинально не змінить його смак, але додасть тонку яблучну нотку, ну а м’ята надасть аромату і подарує цьому пирогу на диво свіже звучання", - зазначає Євген.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРІГ З МАКОМ ТА М’ЯТОЮ ІНГРЕДІЄНТИ

Для начинки:

ПИРІГ З МАКОМ І М’ЯТОЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

КРОК 1

Для початку підготуйте мак (100 г) для начинки - пересипте його в невелику каструлю, залийте яблучним сидром (300 мл), додайте мед (1 ст. л.) і доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 40 хвилин, накривши кришкою. Процідіть і перетріть мак в ступі або перебийте в чаші блендера.

КРОК 2

Приготуйте тісто. Спочатку зробіть опару - змішайте молоко (150 мл), дріжджі (1 ч. л.), цукор (2 ст. л.) і 3 ст. л. борошна. Приберіть в тепле місце на 15 хвилин. Потім додайте сіль (½ ч. л.), рослинну олію (40 мл), решту борошна і замісіть тісто.

КРОК 3

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розкачайте тісто, викладіть начинку з маку, рівномірно розподіліть листя м'яти (1 пучок). Загорніть пиріг рулетом, зверху змастіть збитим яйцем (1 шт.) і поставте запікати в духовку на деку, застеленому пергаментом. Запікайте протягом 25-30 хвилин або до появи рум'яної скоринки. Дайте йому трохи охолонути і подавайте, присипавши цукровою пудрою (1 ст. л.).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: