Завантаження ...
banner
banner

Ознаки того, що ваше тіло страждає від нестачі вітамінів

Ознаки того, що ваше тіло страждає від нестачі вітамінів фото

Багато факторів впливають на засвоюваність корисних речовин в організмі: зміна сезону, стреси на роботі, сувора дієта або навіть генетична спадковість.

Неуважне ставлення до свого харчування може викликати серйозний дефіцит вітамінів, а це, в свою чергу, привід для розвитку різноманітних хвороб.

Ознаки авітамінозу:

1. Ламкі волосся і нігті

Одна з головних причин цих симптомів – недостатнє вживання біотину (вітамін В7). Якщо у вас стали розшаровуватися нігті і сіктися волосся, вживайте в їжу молочні продукти, цвітну капусту, шпинат, брокколі, зернові і банани. Зверніть увагу, що ламке волосся і нігті можуть також бути симптомом анемії, тому обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати вітаміни.

2. Виразки в куточках губ і потріскані губи

Організм сигналізує вам, що йому не вистачає заліза і вітамінів групи B, які містяться в бобових, крохмалистих овочах, горіхах і цільнозернових продуктах.

3. “Куряча” сліпота і білі нарости на внутрішній частині очі

Харчові продукти, багаті вітаміном A, допоможуть позбутися від цих неприємних станів, які здатні розвинутися в ксерофтальмії і привести до повної сліпоти та інших неприємних наслідків . На щастя, його досить в молочних продуктах, зелених, жовтих і оранжевих овочах.

4. Синці на ногах

Вітамін А сприяє утворенню колагену, що зміцнює кровоносні судини. Поява гематом на шкірі свідчить, що слід їсти більше броколі, полуниці, манго і апельсинів. Синці на тілі також можуть з’являтися внаслідок дефіциту вітаміну K.

5. Гусяча шкіра на ліктях і задній частині рук

Ще звана шкірним кератозом , з’являється, якщо в вашому раціону недостатньо цинку і вітаміну А. Ці елементи можна знайти в домашній птиці, хумусі, гарбузі, солодкій картоплі і дині.

6. Горбисті нігті

Недолік шлункового соку провокує низьку всмоктуваність будь-яких вітамінів, тому додавайте травний фермент (добавка до їжі) в вашу їжу.

7. Синдром неспокійних ніг, або синдром Вілліса-Екбома

Якщо ви відчуваєте постійну необхідність рухати ногами в спокійному стані, ви також можете мати проблеми зі сном. Справитися з цією проблемою допоможе магній.

Виявивши у себе одну або кілька ознак авітамінозу, не поспішайте скуповувати в найближчій аптеці біодобавки та вітамінні комплекси – без правильного харчування від них мало толку. Наїстися про запас вітамінами теж не вдасться, оскільки їм потрібен здоровий кишечник для засвоєння в кров.

Перш ніж змушувати кухонні полиці баночками з капсулами омега-3, екстрактами водоростей і імуномодуляторами, проконсультуйтеся з лікарем, щоб визначити, якого саме вітаміну/мікроелемента не вистачає і підібрати правильне дозування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: