Завантаження ...
banner
banner

Лікар попереджає про серйозну проблему, на яку може вказувати денна сонливість

Лікар попереджає про серйозну проблему, на яку може вказувати денна сонливість фото

Не висипаєтеся і постійно відчуваєте втому? Лікарі стверджують, що це може бути однією із сторін синдрому, спричиненого патологією внутрішнього органу.

Сонливість вдень та безсоння вночі можуть вказувати на проблеми з печінкою. Про це повідомив лікар-хірург, гепатолог, кандидат медичних наук Дмитро Монахов.

 

"Це всім відомий астеновегетативний синдром: слабкість, млявість, втома... Такий специфічний прояв, як безсоння вночі та сонливість вдень, може говорити про патологію печінки" .

 

Лікар також розповів, що є й інші ознаки проблем із печінкою. До них, за його словами, відноситься жовтий колір шкіри та білків очей, нудота, блювання та тяжкість у правому підребер'ї.

З появою цих симптомів медик рекомендує негайно звернутися до лікаря та зробити УЗД печінки. Також не зашкодить і дотримання дієти.

 

"Це середземноморська дієта, вживання омега-3, поліненасичених жирних кислот, це фізичне навантаження, і лише потім вступають у свою справу так звані гепатопротектори (препарати, які можуть допомогти нашій печінці), а також екстракорпоральні методи детоксикації у дуже складних випадках"

 

, - підсумував Дмитро Монахов.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: