Завантаження ...
banner

“Правило екватора” - дієтолог розповіла, як не товстіти і не старіти

“Правило екватора” - дієтолог розповіла, як не товстіти і не старіти  фото

Лікарка розкрила секрети дієвої методики.

Як організувати режим харчування за “правилом екватора” і які результати це дасть, розповіла лікар-дієтолог Олена Соломатина.

Лікар пояснила, що дієтологи називають екватором умовну лінію поділу дня, після якої уповільнюються обмінні процеси організму. Все залежить від індивідуальних особливостей людини, але приблизно екватор посідає 15 годин дня.

За словами фахівця, у першій половині дня люди рухливіші, тому організм швидко спалює енергію. Таким чином, у другій половині краще не вживати високоенергетичні продукти, які підвищують рівень глюкози в крові. Коли цього з’єднання стає занадто багато, інсулін переробляє його про запас жиру.

Експерт уточнила, що після “екватора” необхідно включати до раціону їжу з низьким глікемічним індексом: нежирне м’ясо птиці, рибу, сир, тушковані овочі. Відмова від високоенергетичних продуктів у другій половині дня створює умови для нормальної роботи соматотропного гормону, що “ремонтує тканини, хрящі, суглоби, судини, м’язи, спалює жир”, а також уповільнює процеси старіння.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: