Завантаження ...
banner
banner

Що зробити, аби взуття не промокало

Що зробити, аби взуття не промокало фото

Пропонуємо бюджетні лайфхаки, щоб надовго зберегти взуття від промокання.

Чому взуття промокає

Перш ніж шукати засіб захисту від вологи для вашого взуття, потрібно визначитися з тим, чому взагалі взуття почало промокати. Причина може таїтися в пошкодженні матеріалу або підошви, тому треба ретельно оглянути взуття з різних сторін. Якщо знайшли дірки, тріщини або будь-які інші ознаки деформації, несіть черевики в ремонт або викидайте.

Також взуття промокає, якщо матеріал, з якого воно зроблене, нестійкий до великої кількості вологи. Тоді ви повинні створити додатковий захисний шар – в цьому допоможе просочення взуття від промокання з магазину або засіб, приготований своїми руками.

Не промокають тільки ті черевики, чоботи та кросівки, що зроблені з гуми або гладкої натуральної шкіри. Нубук, замша і будь-які інші матеріали з ворсистою поверхнею розмокають досить швидко – їх краще або не вибирати на такі сезони, або обробляти спеціальними засобами.

Як зробити водовідштовхувальне просочення для взуття

Універсальний розчин для захисту взуття від води можна зробити своїми руками.

Обробка взуття парафіном з бензином для запальничок

Спершу, вимийте і висушіть взуття. Потрібно:

  • тертий парафін: 1 ч. л;
  • бензин для запальничок: 100 гр.

Змішайте зазначені інгредієнти поки парафін повністю не розчиниться. Змочіть ватний диск в отриманому розчині та обробіть їм непомітну ділянку взуття. Якщо ніяких змін немає – виконайте це з усією поверхнею черевик. Залиште взуття на ніч, а потім використовуйте за призначенням.

Просочення взуття від промокання на основі олії

Даний засіб підходить і для натуральної шкіряного взуття, і якщо штучна шкіра промокає. Потрібно:

  • касторова олія: 2 ч. л;
  • лляна олія: 2 ч. л;
  • тертий парафін: 100 гр.

Всі ці інгредієнти змішайте в одній ємності та нагрійте на водяній бані до повного розчинення парафіну. Змастіть отриманою сумішшю взуття, але не дуже рясно - від великої кількості "касторки" черевики можуть стати жорсткими та незручними. Залиште взуття на 6-8 годин, а потім використовуйте для прогулянок.

Чистий парафін або віск

Як альтернативу вищевказаним засобам можна використовувати парафін або віск без додаткових інгредієнтів. Враховуйте, що стеаринові свічки в такому випадку не підходять – в складі стеарину багато жирних кислот, а вони від вологи не захищають. Для того, щоб гарантувати сухість взуття, натріть улюблену пару парафіном або воском, а потім просушіть феном – такий метод допоможе вам забути про промоклі ноги.

Нагадаємо, взимку, коли на вулицях брудно та волого, варто захистити своє тепле замшеве або шкіряне взуття від промокання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: