Завантаження ...
banner
banner

Психолог розповів, як виявити у себе залежність від соціальних мереж

Психолог розповів, як виявити у себе залежність від соціальних мереж фото

Залежність від соціальних мереж розпізнати легко, а для того, щоб побороти її, потрібно докласти зусиль. Про те, як упоратися з нездоровою тягою, розповів клінічний психолог, письменник Михайло Хорс.

За його словами, чіткий сигнал про наявність залежності – постійне бажання відкрити месенджер чи соцмережу, а також дискомфорт без смартфона. Першим кроком до звільнення згубної звички є її визнання. Далі потрібно позначити рішення подолати тягу.

Втекти від позиції “я хочу туди зазирнути” до позиції “я не хочу – я хочу зайнятися спортом, роботою, відносинами, розвитком, але мене туди тягне моя залежність”. Коли людина таку позицію займає, вже з цим потягом, з цією потребою, яка суперечить її цілям, її бажанням, простіше справлятися.

Хорс радить вдатися до допомоги програм, які показують проведений у телефоні або в тій чи іншій програмі час. Він рекомендує виписати на аркуші збитки від сидіння в соцмережах, а також свої цілі та бажання, які можна було реалізувати у втрачений час. Першу частину слід викинути, а другу повісити перед очима як нагадування. Психолог упевнений, що це дозволить подолати звичку витрачати час на прокручування стрічки та зайнятися досягненням своїх цілей. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: