Завантаження ...
banner
banner

Як відновити підшлункову: медики назвали найкраще поєднання продуктів

Як відновити підшлункову: медики назвали найкраще поєднання продуктів фото

Лікар-токсиколог Михайло Кутушов розповів про профілактику панкреатиту атакож поділився способами відновлення нормальної роботи підшлункової залози. Він зазанчив, що перші позитивні зміни у людей спостерігаються після невеликих змін у раціоні.

“Правильні продукти” знижують навантаження на підшлункове, в результаті поступово змінюється баланс між ферментами, що допомагає відновленню. Важливо це робити поступово. До речі, особливо небезпечні для підшлункової “приступи” ненажерливості, коли людина в один із прийомів їжі різко збільшує кількість жирного, смаженого, солоного і так далі.

"Рожеве ударне навантаження по підшлунковій у святкові дні часто призводить до панкреатиту", - попередив лікар, порадивши кілька способів відновлення роботи цього органу після застілля.

Фахівець рекомендував пити теплу воду до їжі, обмежити вживання жирів до 60 грамів на день, поєднувати у стравах такі спеції, як куркума, імбир, чорний кардамон, наголошуючи на "легких" продуктах. Рекомендується також додати до раціону кислі ягоди та фрукти (лимон, гранат, журавлину, брусницю, смородину, цитрусові).

До речі, варто бути обережнішими з корисними ферментованими продуктами. Вони сприяють бродіння, що підвищує тиск на підшлункову, провокуючи в результаті загострення панкреатиту.

Серед ознак, що вказують на проблеми з підшлунковою, лікар виділив біль у животі після їжі, дискомфорт у правому чи лівому боці, оперізуючий біль та труднощі з перетравленням їжі. Крім того, про порушення вироблення ферментів підшлункової залози попереджають втому, апатію, поганий настрій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: