Завантаження ...
banner
banner

Як навчити дітей дотримуватись правил: поради

Як навчити дітей дотримуватись правил: поради фото

Хоча старомодна слухняність може бути не в моді, але існують важливі причини вчити дітей дотримуватися правил. Добре, якщо ви розмовляєте з дітьми про думки та бажання щодо правил, але суть має бути в тому, що ваші правила є законом. Адже слухняність ваших дітей може навіть врятувати життя в надзвичайній ситуації.

Надайте основні правила, яких ваша дитина має дотримуватися. Основні правила можуть включати в себе слухання, коли мама і тато розмовляють, говорити з повагою, говорити правду, не бігати по дому і не шкодити іншим фізично чи емоційно. Подайте ці правила у зручній для дітей формі, щоб ваші діти їх зрозуміли. Також задайте запитання та надайте будь-які необхідні роз’яснення.

Поясніть дитині, що правила важливі для того, щоб люди були в безпеці та щасливі. Коли всі дотримуються правил, люди часто не страждають і ставляться один до одного з добротою та повагою. Скажіть своїй дитині, що батьки мають важливу роботу, щоб забезпечити безпеку дітей, і що існують правила, які гарантують, що ніхто не робить нічого небезпечного чи недоброго. Поясніть, що дотримання правил — це те, як ваша дитина може виявляти довіру та повагу до батьків.

Використовуйте незмінні очікування щодо встановлених вами правил. Слідкуйте за виконанням правил кожного разу, щоб ваші діти навчилися того, що ви очікуєте. Це усуває будь-яку невизначеність або сумніви в головах дітей щодо того, що є прийнятним, а що неприйнятним. Вони завжди знають, що зневажливі розмови з мамою чи татом неприпустимі.

Слухайте, якщо вашій дитині потрібно висловити свої почуття щодо слухняності в конкретній ситуації, щоб ваша дитина почувалася почутою та цінною. Вислухавши, поспівчувайте дитині, а потім обережно спонукайте її до слухняності. Ви можете сказати своїй дитині прибрати свої іграшки, а вона скаже вам, що не хоче прибирати. У цій ситуації ви можете сказати: «Я знаю, ви веселилися своїми блоками. Але нам потрібно забрати зараз, щоб ми могли повечеряти. Ми зіграємо знову пізніше». Слухання та розуміння часто допомагають дитині подолати опір до слухняності.

Хваліть дитину, коли вона вас слухається. Позитивне підкріплення бажаної поведінки спонукатиме вашу дитину повторювати цю слухняність. Люди зазвичай люблять чути похвалу, яка сильно впливає на мотивацію.

Подайте своїм дітям належний приклад дотримання правил. Приклад батьків дуже ефективний для мотивації поведінки. Коли ваші діти побачать, як ви дотримуєтесь правил і законів, вони зрозуміють важливість слухняності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: