Завантаження ...
banner

Як гарно власноруч упакувати подарунок будь-якої форми

Як гарно власноруч упакувати подарунок будь-якої форми фото

Якщо подарунок уже придбали, то треба його належно оформити. Найпростіше покласти подарунок у готовий пакет. Однак, якщо хочете зробити презент особливим, можна запакувати його самостійно. Далі у матеріалі - ідеї для пакування новорічних подарунків.

Є подарунки, які легко запакувати. Наприклад, книга: прямі кути, тверда текстура, жорсткість та приємний тягар у руці. Недарма кажуть, що книга – найкращий подарунок. Її можна і обернути в папір, і покласти в коробку або просто перетягнути стрічкою. Але як обернути подарунки інших форм: круглі дзеркала, вази циліндричні, трикутні світильники? Розбираємо, як швидко запакувати подарунок нестандартних форм та розмірів у домашніх умовах.

Як упакувати прямокутний подарунок класичним способом

Для упаковки знадобляться ножиці, двосторонній скотч та пакувальний папір, а також декоративні деталі.

  1. Розкладіть папір і поставте на нього подарунок. З вузького боку потрібно відміряти стільки паперу, щоб він прикривав бік на ¾.
  2. Відміряйте стільки ж паперу з протилежного боку та відріжте зайве.
  3. Краї пакувального матеріалу, що обрізають, потрібно трохи підвернути і проклеїти з внутрішньої сторони.
  4. Після цього з'єднайте краї на середині коробки та прикріпіть їх двостороннім скотчем. Бічні сторони притисніть до коробки і загорніть у формі трапеції, гострі кути, що залишилися, не підгинайте.
  5. Верхню сторону підверніть до коробки та скріпіть її двостороннім скотчем.
  6. Потім прикріпіть нижню сторону до верхньої сторони з нахлестом і зафіксуйте скотчем. Так само обробіть і інший край коробки. За бажання упаковану в папір коробку обв'яжіть різнокольоровою стрічкою або прикрасьте на свій смак.

Як упакувати круглу коробку

Як 

Для упаковки вам знадобляться ножиці, тонкий двосторонній скотч та папір – пергамент, калька або крафт-папір.

  1. Спочатку оберніть коробку по довжині та закріпіть її вільні краї.
  2. Притримуючи лівий кут паперу, також підверніть правий кут.
  3. Складіть папір віялом до центру коробки, рухаючись від лівого краю до правого. Коли «гармошка» досягне правого краю, заправте край, що залишився, не загнутий під інший край паперу, і закріпіть все скотчем. За бажанням ви можете прикрасити середину коробки бантом або стрічкою.

Як упакувати коробку в подарунковий папір довгої форми

 

Довгу коробку можна запакувати у формі великої цукерки. Такий презент завжди виглядає привабливо та непересічно. Знадобляться ножиці, прозорий скотч, тонка стрічка та папір (гофрований або полісилк). Гофрована надасть оригінальності, а полісилк яскравості та святковості.

  1. Покладіть коробку на середину матеріалу і оберніть двічі. Це залишить потрібний метраж, який знадобиться для упаковки.
  2. Зафіксуйте зріз паперу на коробці прозорим скотчем. Пакувальний папір з обох боків зафіксуйте декоративною стрічкою. Якщо хочете зробити завитки – скористайтеся краями ножиць.
  3. Зрізання паперу закрийте декоративними деталями. Ви можете кілька разів обгорнути упаковку у формі цукерки різнобарвною стрічкою або прикрасити будь-яким іншим декором.

Як гарно запакувати різні подарунки

Світильники

Часто дарують різні елементи декору, які здебільшого мають оригінальну форму. Наприклад, світильники часто складаються з прямокутних чи трикутних частин. Або вони можуть бути у формі кулі чи циліндра. Існує кілька способів упакувати такий подарунок у подарунковий папір своїми руками.

Упаковуємо подарунок-кулю:

  1. Розкладіть квадратний пакувальний папір лицьовою стороною донизу.
  2. Помістіть шар-світильник у середину паперу.
  3. Зберіть кути паперу над круглим бра.
  4. Акуратно, за годинниковою стрілкою, загинаючи пакувальний папір усередину, зробіть над кулею хвіст.
  5. Пов'яжіть зверху стрічку або мотузку.

Як упакувати подарунок-циліндр

  1. Відріжте прямокутний шматок обгорткового паперу або дизайнерської тканини трохи більшого розміру, ніж подарунок.
  2. Оберніть світильник-циліндр, залишивши з обох боків порожнечі однакового розміру.
  3. Зауважте боковини по краях подарунка, зробивши з нього подібність хлопавки або великої цукерки.

Пледи, рушники, подушки

Прихід холодів штовхає на затишні та м'які подарунки. Йдеться про подушки, пледи, ковдри. Через те, що немає чітких опорних ліній, упаковка подарунка такого формату потрібна особлива.

Подушка

Дизайнерську подушку можна заховати у немаркий чохол, який може стати варіантом упаковки. Сам подарунок можна обернути шовковою стрічкою потрібної палітри.

Плед

Однотонний плед великої в'язки і сам може стати упаковкою, наприклад, для ковдри. Пов'яжіть всю цю справу пряжею відповідного відтінку.

Рушник

Подарунок із рушників гарно загорнути. Виберіть, як хочете згорнути подарунок: валиком чи квадратом, складіть стовпчиком та прив'яжіть. А якщо ви даруватимете рушник дитині або дівчині, то з рушника можна зробити симпатичного ведмедика.

Посуд

Вироби зі скла та кераміки можна дарувати у будь-яку пору року, які підходять будь-якому святу та будь-якому приводу. Це столові сервізи, чайні та кавові пари, набори келихів та оригінальні таці. Способи упаковки тендітного подарунка теж свої.

Найпростішим і найнадійнішим способом упаковки для крихких предметів є коробка. Вище ми вже розповіли, як гарно запакувати такий подарунок.

Креативно упаковати тендітний подарунок у коробку можна з використанням: дерев'яного ящика з дрібно нарізаним папером-стружкою як наповнювач. Упакувати подарунок з набором келихів для вина можна проклавши їх, наприклад, пробками, а скляні келихи для міцніших напоїв доповнити відповідним напоєм.

Люстерко

Незвичайним сувеніром стане дзеркало. І важливо не лише красиво загорнути подарунок, а й упакувати його так, щоб воно не розбилося. Для невеликих дзеркал бажано використовувати коробку, а прокласти подарунок можна, наприклад, шовковою тканиною або красивою чоловічою або жіночою хусткою.

Іграшки

Для простої та красивої упаковки подарунка досить просто використовувати бант. Якщо дитина знає, що їй подарують об'ємний та складний подарунок, або її хочеться просто одразу продемонструвати, то подарункова упаковка не потрібна.

Якщо ви вирішили все ж таки упаковувати іграшку, то варто вибирати яскравий варіант, який відразу створить атмосферу свята і приверне увагу. Також підійде упаковка для подарунка із гофрованого паперу. Для іграшок підійде тканина або пакет, щоб дитина могла самостійно і швидко відкрити подарунок.

Як прикрасити запакований подарунок

Якщо вам здається, що покласти подарунок у коробку і красиво обернути її недостатньо, то можна використовувати додатковий декор.

Для декору упаковки можна використовувати:

  • Стрічку, тасьму і мотузку – колір повинен гармоніювати з відтінком пакувального паперу. Використовуйте поєднання кольорів дизайнерської палітри, щоб гарно запакувати подарунок у папір.
  • Ґудзики, паєтки, намистини, лаки з блискітками – гарно виглядає, якщо блискучими елементами буде викладена лише частина упаковки.
  • Атрибути свята – нав'язані на бант маленькі ялинкові кульки, елементи гірлянд, штучні квіти чи різдвяні зірки.
  • Фрукти, прянощі – пов'яжіть або приклейте на подарунок висушені кільця апельсина, не забудьте про паличку кориці – так упакувати подарунок можна в домашніх умовах.
  • Кишеньки на упаковці – чудові варіанти упаковки подарунків у папір, адже туди можна вкласти невелику листівку чи грошовий конверт.

Природа сама підкаже, як красиво зробити декор для подарункового упакування. Під час прогулянок частіше дивіться під ноги, адже доречне кленове листя, жолуді, гілка горобини та інші атрибути можуть стати відмінним креативним доповненням до будь-якої упаковки.

Вибір упаковки завжди залишається за дарувальником. Не бійтеся експериментувати, використовуючи різний декор, адже ваш подарунок набуде ексклюзивності, оригінальності та запам'ятається надовго.

Приємних вам сюрпризів у Новому році!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: