Завантаження ...
banner

В Україні на Різдво похолоднішає

В Україні на Різдво похолоднішає фото

Починаючи від сьогодні, 6 січня, очікуються складні погодні умови. Подекуди прогнозують дощ та сніг, а також посилення вітру.

Погода на Різдво: в Україні очікуються опади та подекуди похолодання

6 січня

Цього дня очікуються дощ та сніг. Північний вітер посилиться до штормових значень.

Мокрий сніг чи сніг найбільш ймовірні на заході, півночі та північному сході України, де температура повітря буде значно нижчою. Це пов'язано з атмосферними фронтами північного походження.

На другу половину дня п'ятниці основна маса опадів припаде на східні області, центральну частину та південний схід. На заході, півночі та у центрі опади припиняться. Періодична швидкість північного вітру сягатиме 15-22 метрів за секунду.

На півдні, південному сході, у Закарпатській та Чернівецьких областях повітря буде поки теплим — +3-8 градусів, у більшості областей України від 3 градусів морозу до 3 тепла. Найхолодніше буде у Сумській та Чернігівській областях, вдень в межах 3-6 градусів морозу. У регіонах, де йтиме мокрий сніг, відновиться ожеледиця та ускладниться ситуація на дорогах та тротуарах.

У Києві 6 січня погода почне також відчутно змінюватися. Прогнозують дощ та мокрий сніг, з'явиться ожеледиця на дорогах.

Сильний вітер буде переважно вранці. Температура повітря в столиці вдень поповзе вниз, очікується 1-3 градуси морозу, а ввечері може опуститися до-5-7 градусів.

7 січня

Морози в Україні 7 січня посиляться, у нічні години впродовж 7-9 січня ймовірні -10-17 градусів, проте переважно на сході, північному сході, у центрі та на півночі України.

Найменш холод відчують жителі південного заходу та західних областей.

Після 10-го січня морози послабнуть, проте все ж на північному сході, сході та півночі України помірні морози ще затримаються.

погода

Нагадаємо, протягом 1 і 2 січня Київ побив абсолютний рекорд для цього місяця з максимальної середньодобової та нічної температури за всю історію спостережень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: