Завантаження ...
banner
banner

Як провітрючати кімнату, якщо на вулиці мороз та чи варто це робити

Як провітрючати кімнату, якщо на вулиці мороз та чи варто це робити фото

Провітрювання має проводитися щодня і не один раз, однак, коли за вікном холод і мороз, робити цього не хочеться

Регулярно провітрювати приміщення дуже важливо. Це потрібно робити щодня як влітку, так і взимку. Проте, якщо в спеку відкрити вікно на 15-20 хв — зовсім не проблема, то в морозну погоду за цей час ви повністю вистудите квартиру і точно будете не в захваті від такої ідеї.

Як правильно провітрювати кімнати взимку і що таке правило "5х5", розповідає Ukr.Media. Дізнавшись про цю хитрість, ви більше не будете боятися фрази "впусти трохи свіжого повітря", коли за вікном лютують морози.

Правило 5x5

Якщо навесні і влітку провітрювати приміщення можна протягом довгого часу, то взимку подібна тактика може обернутися проти вас. Тому варто скористатися іншим варіантом — так званою "переривчастою" або "поперечною вентиляцією 5х5".

Переривчаста вентиляція — це коли ви кілька разів на день ненадовго відкриваєте вікна. Це правило взимку можна підвести під формулу "5х5", тобто провітрювати приміщення 5 разів на день по 5 хв. Так доцільно робити, якщо ви весь день вдома. В іншому випадку можете скористатися правилом "3х5" — провітрювати кімнату тричі на день по 5 хв (вранці, ввечері, коли повертаєтеся додому, і перед сном).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: