Завантаження ...
banner

Як боротися зі щоденною втомою і поганим самопочуттям

Як боротися зі щоденною втомою і поганим самопочуттям фото

Більшість причин, що викликають щоденну втому, проблеми з тонусом, настроєм і перші ознаки слабкого імунітету можна вилікувати і в майбутньому уникнути, якщо додати у свій стиль життя більше органіки і природності. Ми підібрали для вас кілька корисних порад про те, як впоратися з втомою без медикаментів.

Хворе горло

Запалене голо — це проблема, яка може з'явитися не тільки під час хвороби, але і коли ви інтенсивно працюєте, багато говорите чи відчуваєте стрес. Не варто відразу вдаватися до медикаментів, є відмінний спосіб впоратися з болем більш природним чином. Наприклад, випити теплого ромашкового чаю. Ромашка володіє компонентами, які вбивають бактерії, а також працюють як відмінне знеболювальне, яке не впливає на печінку, нирки і серце, як таблетки. Антиспазматична дія ромашки дозволяє м'язам розслабитися, знімаючи запалення, заспокоюючи слизову і приводячи організм у стан спокою. Якщо додати в чай меду, то ковтати буде набагато простіше, адже дуже часто саме це є основною проблемою при запаленому горлі.

Головні болі

Головний біль може початися в будь-який момент і дуже негативно позначитися на самопочутті, працездатності, а також на можливості займатися справами. Щоб позбутися головного болю, необхідний перепочинок, протягом якого ви будете розслаблятися. Якщо у вас є час, то спробуйте зайнятися йогою. Всього година — і ви будете почувати себе набагато краще. Також допомагає сон або легка вечеря в приємній атмосфері. Головні болі — це результат постійного стресу і напруги, тому щоб прискорити процес одужання, набагато краще розслабитися, ніж приймати аспірин. Спазми можуть бути викликані тим, що в напружений момент ви сковуєте щелепу, що може також викликати зубний біль. Саме тому дозвольте собі деякий час просто розслабитися.

Навантаження

Втома протягом дня з'являється тоді, коли ви занадто навантажуєте себе. Замість того, щоб падати від втоми на диван, краще використовувати натуральні олії. Натираючи певні ділянки свого тіла, ви зможете відчути колишній тонус, а також зняти напругу з м'язів. Різні ароматичні масла володіють різними властивостями, цитрусові додають бадьорості, лаванда розслабляє, квіткові запахи знімають напругу і запалення. Проведіть пальцем поруч з носом, нанесіть масло на скроні або ж просто додайте кілька крапель в розпилювач, щоб просто нюхати ароматизовану воду.

Ви також зможете підсилити розслаблюючий ефект, якщо нанесете масло на шкіру або розпилите в повітрі після того, як приймете гарячий душ. Також першою ознакою перенапруження і втоми може бути недостатня кількість кисню у приміщенні, тому ви відчайдушно намагаєтеся зітхнути, ще більше напружуючись. Відкрийте вікна або вийдіть подихати повітрям, через декілька хвилин вам стане легше.

Біль

Втома в суглобах, запалення і біль (зрозуміло, не гостру) може зняти така проста річ, як гаряча ванна з органічною сіллю. Гаряча вода знімає біль, розслаблює м'язи, а також приносить відчуття затишку і комфорту, так що в більшості випадків просто полежати якийсь час в гарячій і ванні може бути краще, ніж прийняти знеболююче. Поєднувати ванну з ароматерапією — відмінна ідея для тих, хто постійно втомлюється і відчуває стрес.

Нудота

Раптова нудота може змусити вас випасти з колії на весь день. Але для того, щоб впоратися з цією проблемою, необхідно використовувати імбир і перцеву м'яту. Приготуйте напій з використанням цих інгредієнтів, замість того, щоб пити ліки або просто мучитися. Імбир — це перевірений засіб, який допомагає впоратися з нудотою при вагітності, а перцева м'ята і масло допомагають стабілізувати травлення, усуваючи причину нудоти або симптоми подразненого кишечника.

Втома

Якщо ви відчуваєте втому навіть після хорошого сну — це перша ознака того, що ваше тіло страждає від зневоднення і м'язової слабкості. Вирішити цю проблему можна за допомогою рідини і зарядки. Якщо пити воду кожен день для вас занадто важко, то спробуйте додати в неї свіжих інгредієнтів. На літр води наріжте один огірок, додайте м'яти, лимон і лайм. Так у води з'явиться приємний свіжий смак, і вам захочеться пити її частіше, ніж ви робите зараз. Вода вирішить проблему із зневодненням і безліччю інших проблем, пов'язаних з вашим тілом, а нескладні вправи вранці або пробіжка протягом дня повернуть тонус і енергію, яка допоможе перенести ще один напружений день.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: