Завантаження ...
banner
banner

Як правильно зберігати воду після Водохреща: головні правила всіх православних

Як правильно зберігати воду після Водохреща: головні правила всіх православних фото

Вода, набрана цього святкового дня, особлива, тому до неї повинно бути бережливе ставлення. Коли саме, скільки та де треба набирати воду на Йордан, читайте у матеріалі.

З 18 на 19 січня християни набирають воду, яка має особливу властивість, і здатна зцілювати та приносити успіх. Зазвичай набирають її в період з 00:10 до 01:30.

Набирати воду можна як з-під крана, так і з відкритих водойм.

А якщо жоден з варіантів не підходить, можна купити її в магазині, після чого освятити в церкві.

Зазначимо, що оскільки в Україні діє комендантська година, то набрати воду вночі поза джомом не вийде.

Багато набирати не потрібно, достатньо буде навіть одного літра, і рекомендується зберігати її в скляному посуді не більше року. Якщо раптом вона зіпсувалася, потрібно вилити її подалі від будинку, або ж полити нею кімнатні рослини.

Освятити воду можна як у церкві, так і самостійно в домашніх умовах, просто прочитавши над нею молитву. Однак, варто розуміти, що набрана з крана або водоймища не підходить для того, щоб приймати її, і підійде лише для ранкових вмивань або кроплення вашого будинку.

Для того, щоб посилити цілющі властивості святої води, весь день 18 січня потрібно було дотримуватися посту, а наступного дня випити її на голодний шлунок. При захворюваннях це також допомагає, адже за допомогою води можна полегшити фізичне та духовне самопочуття.

Вода, набрана цього святкового дня, особлива, тому ставитися до неї слід з повагою.

Існує кілька простих правил зберігання святої води вдома.

Не рекомендується зберігати її в пляшках від інших напоїв, зокрема, якщо вони є пластиковими. Найкраще для цього використовувати скло. Свята вода повинна зберігатися в тихому та затишному місці, де поряд немає жодної техніки.

Християни набирають воду щороку, проте її термін дії може бути набагато тривалішим, у цьому її й особливість.

Водохреща є святинею і ставитися до неї слід з особливою повагою та повагою. Якщо дотримуватися всіх наведених вище рекомендацій щодо зберігання святої води, її чудодійні властивості допомагатимуть вам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: