Завантаження ...
banner

Чому не завжди варто ділитися своєю радістю з оточенням

Чому не завжди варто ділитися своєю радістю з оточенням фото

Якщо ми отримуємо якусь радісну новину, то нам часто хочеться поділитися цим з оточенням, особливо – з близькими людьми. Коли ми закохалися або просто щасливі – ми кричимо про це всім навколо, але енергія щастя, яка нас наповнює нас, кудись зникає… А все тому, що є причини, коли не варто ділитися своїм щастям з оточенням.

Щастя – це енергія, коли вона нас переповнює, то її практично неможливо стримувати. Якщо вже радість приходить в наше життя, то нам неодмінно потрібно нею поділитися з оточенням. І чим більша ця радість, тим більша у нас є необхідність розповісти про неї комусь, а краще – всьому світу.

Ділячись своїми радісними хвилюваннями, ми чекаємо відгуку від нашого співрозмовника. І цей відгук неодмінно повинен бути захоплено радісним. Інша реакція нас, явно, не влаштує. І якщо раптом хтось відреагував не на 100% за нашою шкалою вимірювання, то це може викликати у нас подив і навіть гнів. Адже друг зобов’язаний радіти, коли у нас все добре! Якщо це не так, значить, він не друг.

Але, на жаль, наш егоїзм знову не враховує, що потрібно думати не тільки про себе, а й про інших. Може бути, краще спочатку дізнатися, як справи у друга?! Або, можливо, зараз взагалі не час з ним ділитися тим, що ми йому принесли ?! Або можливо ми спровокуємо заздрість у когось?!

Одна моя подруга якось розповідала про те, що наша спільна знайома з’їздила на дуже дорогий курорт і на питання: «Ну і як же там?!», вона відповіла: «Ай, нічого особливого! Мені не дуже-то і сподобалося”. Я сказала, що, звичайно, це дуже відома мантра багатих і розумних людей. Вони знають про заздрість не з чуток і всіляко намагаються не викликати її в інших. Це культурно і гуманно стосовно до інших людей.

  • Навіщо комусь розповідати, що ваша нова сукня коштує більше, ніж весь його місячний бюджет? Можливо, краще сказати (якщо запитають про це!): «Точно не пам’ятаю» або щось ще …
  • Некультурно цілу годину розхвалювати своїх дітей подружжю, яке не може їх мати.
  • Сумніваюся, що гуманно в подробицях розписувати свою величезну нову квартиру людям, чиї фінанси настільки малі, що вони навіть наймати квартиру не можуть собі дозволити.
  • Навіщо хвалитися своїм чоловіком, якщо, можливо, у вашої співрозмовниці взагалі немає сім’ї або в цей час її сім’ю наздогнала серйозна сімейна криза?! Та й це небезпечно, чесно кажучиА раптом ця дівчина вирішить, що їй неодмінно потрібен цей же чоловік.

Завжди проблема в тому, що ми думаємо в першу чергу лише про себе, але не про інших. Ми не хочемо бути делікатними, не стараємося не ображати гідність інших людей. І нехай це одна з найрадісніших подій в нашому житті, варто все-таки подумати про те, кому потрібно розповісти про це, розписуючи все в подробицях, а кому – просто сказати мимохідь, якщо це неминуче.

Проблема нашого сучасника в тому, що він занадто сильно радіє, коли з ним трапляється щось хороше і дуже сильно засмучується, коли, на його думку, відбувається щось погане. Коли емоції зашкалюють, їх необхідно кудись виплеснути. І, як правило, цю емоційну відрижку (вже вибачте мені за таке порівняння), чують ті, хто знаходиться найближче до нас. І ми впевнені, що вони повинні нас зрозуміти. Вони просто зобов’язані це зробити!

Людина, що стоїть на шляху духовного розвитку, розуміє, що все в цьому світі дуже швидко змінюється і нам ще не відомо, що добре, а що погано з того, що відбувається з нами.

Мені згадалася одна чудова притча з цього приводу.

Один чоловік зустрів в лісі дикого коня і забрав його собі.

– Ого-го! – сказали сусіди,- так от взяв і отримав коня – пощастило тобі!

– Не знаю, пощастило мені чи ні… – відповів він

Його син став об’їжджати цього коня, тварина була норовлива, і скинула його.

Він зламав обидві ноги.

– Ах! Яке нещастя! – вигукували сусіди, – як погано!

– Я не знаю, добре це чи погано, – відповідав чоловік.

Незабаром почалася війна і всіх придатних юнаків забирали в армію.

Сусідські сини теж вирушили на війну і загинули.

– Добре тобі, – говорили люди, що залишилися без дітей: твій син залишився живий.

– Я не знаю, добре це чи погано, – як і раніше, відповідав чоловік…

Ми ніколи не знаємо, що там за поворотом. Ми бачимо лише рівно настільки, наскільки це можливо відповідно до нашої свідомості й ситуації, що склалася.

Але що б з нами не відбувалося, не потрібно обливати як з відра, цим своїх близьких… і далеких. Хороший співрозмовник той, хто вміє слухати. Говорити про себе може кожен. Якщо ми хочемо стати на шлях розвитку, ми повинні кожен раз думати про те, як же зробити щасливішими людей, які нас оточують. Не варто влаштовувати бенкет під час чуми.

Ділитися краще тим, що готові прийняти наші родичі та друзі. Можливо, наша велика радість буде для когось маленьким горем. І це не говорить, що хтось інший поганий і заздрісний. Це говорить про те, що ми бездушні й безкультурні.

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: