Завантаження ...
banner
banner

Вчені пояснили, чому кішка часто топче нас лапками

Вчені пояснили, чому кішка часто топче нас лапками фото

Кішки — милі створіння. Мабуть, ви помічали, що вони люблять час від часу перебирати передніми лапками, наче замішуючи невидиме тісто. Але навряд чи хто-небудь знає, чому вони так роблять.

Ми вирішили з’ясувати, що ж змушує їх здійснювати такі рухи, і знайшли цікаву інформацію, якої поспішаємо поділитися з вами.

Як виявилося, існує кілька різних версій, що пояснюють це явище.

Але, хоч би до якої з них ні схилялися фахівці, в головному вони абсолютно згодні. Якщо кішка топче вас передніми лапками, значить вона вас любить!

Перша версія свідчить, що це вроджений інстинкт. Коли кішка годує кошенят молоком, дитинчата масажують передніми лапками груди мами, стимулюючи таким чином кращий приплив молока.

І навіть коли коти виростають, то підсвідомо перебирають лапами, немов занурюючись в щасливе безтурботне дитинство.

Згідно з другою версією, у котів і кішок під кігтями знаходяться залози, які виробляють особливий вид феромонів. Таким чином кішки показують свою любов і прихильність до того, кого вони топчуть лапами.

Так що, якщо ваш улюбленець і заподіює вам невелику біль своїми кігтиками, коли робить цей своєрідний масаж, знайте — вона так чинить не зі зла. Навпаки, таким чином вона висловлює свої ніжні почуття до вас!

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: