Завантаження ...
banner
banner

Повчальна розповідь про те, що всі наші дії мають наслідки

Повчальна розповідь про те, що всі наші дії мають наслідки фото

Чи завжди ми задумуємось про наслідки, коли робимо ті чи інші дії? Дізнавайтеся, як це важливо робити.

Старенька дама, важко спираючись на паличку, повільно прогулювалася в парку. При цьому вона постійно оберталася і кидала погляд на свого кота, який щось обнюхував в купі опалого листя.

– Данхілл, що ж ти як помийний, їй Богу. Скільки разів говорила не лазити по смітниках. Іди сюди, – вона стукнула палицею.

Кіт, ніби відчув, що веде себе не гідно такої попутниці, покірно рушив до господині.

Дама опустилася на лавочку, і її рука звично заковзала по спинці представника котячої породи.

Раптом ніби нізвідки поруч з нею з’явилася жінка і теж присіла на протилежному кінці лавочки.

– Привіт, Марго, – м’яко сказала жінка, – Ну як у тебе? Це саме те, що ти хотіла від життя?

Вона кивнула на притихлого кота.

Дама підняла очі і уважно прищулилася:

– Боже мій, невже ти? А я вже і не сподівалася тебе побачити. І все така ж молода і красива. А це… це єдиний представник чоловічої статі, який залишається зі мною все моє життя, незважаючи на мій поганий характер.

– Ти забула, Марго, феї не старіють. Ми вічно молоді і красиві, але в той же час ми всім потрібні тільки для одного – для виконання бажання. Ну гаразд, ти, я сподіваюся, готова? Які твої бажання? Не забула, треба три. Виконую відразу, і переробляти не буду, навіть не дивлячись на наше з тобою давнє знайомство.

Дама на хвилинку задумалась.

– Ну, три так три. Сподіваюся, ти не жартуєш. Перше, хочу бути молодою. Набридло бачити своє зморшкувате обличчя. Друге, хочу бути здоровою, набридло ходити з палицею. І третє, перетвори мого кота в молодого чоловіка. Буде моїм чоловіком, кращого, мабуть, я не знайду.

Фея беззвучно змахнула різнобарвним віялом, і повітря навколо ніжно задзвеніло, легкий вітерець пробіг по верхівках дерев.

– Ось, приймай роботу.

Замість сивочолої дами на лавці сиділа красива дівчина і здивовано обмацувала свої руки. Поруч з нею сидів красивий брюнет та теж здивовано мружився на яскраве сонце.

– Марго, сподіваюся, все як ти хотіла?

– Так, – захоплено сказала дівчина.

Фея загадково посміхнулася:

– А пам’ятаєш, як ти його каструвала? – вона кивнула на красивого чоловіка, – напевно, навряд чи б ти це зробила, якби знала, що в майбутньому йому належить бути чиїмось чоловіком. А особливо твоїм…

І з цими словами фея зникла.

Ось така іронічна притча. А чи завжди нам вдається думати про наслідки наших вчинків Адже кіт – це так, алегорія, хоча і погодьтеся, дуже барвиста алегорія 

За матеріалами

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: