Завантаження ...
banner
banner

"Бите скло" - рецепт улюбленого десерту

"Бите скло" - рецепт улюбленого десерту фото

Інгредієнти: концентрат желе (3 упаковки з різними смаками), сметана (500 г), вода (150 мл), цукор (120 г), желатин (25 г), ванілін (щіпка).

Приготування:

Для приготування цього торта спочатку потрібно зробити желе. Бажано взяти три варіанти желе з різними смаками, наприклад, вишневе, апельсинове і з ківі.

Робимо желе по інструкції виробника. Як правило, для кожного виду необхідно взяти невеликий сотейник і розвести в 300-320 мл води (кип'яченої, але охолодженої) 80 г сухого концентрату. Перемішуємо і залишаємо набухати хвилин на 30-40.

Коли желатин в желе набрякне, ставимо каструлю на плиту і підігріваємо до тих пір, поки всі крупинки не розчиняться. Тут важливо не упустити момент, щоб воно не почало кипіти.

Потім проціджуємо і розливаємо кожен вид желе в окремий посуд. Чекаємо, поки охолоне, а потім ставимо в холодильник на 2-3 години.

Після того, як желе застигло, акуратно виймаємо його. Якщо воно не хоче відставати від посуду, поміщаємо його в гарячу воду на пару хвилин. Акуратно дістаємо, викладаємо на поверхню і нарізаємо желе кубиком.

Висипаємо всі три види нарізаного желе в один посуд, перемішуємо. Можна ненадовго прибрати його в холодильник.

Тим часом замочуємо 25 г желатину в холодній кип'яченій воді (близько 150 мл) на півгодини. Коли він повністю набухне, підігріваємо його і проціджуємо, чекаємо, поки він охолоне.

В окремій мисці змішуємо сметану, цукор (або цукрову пудру) і ванілін. Збиваємо вручну вінчиком або міксером пару хвилин. Потім додаємо в цю суміш остиглий желатин і продовжуємо збивати ще пару хвилин.

Беремо посуд, в якому буде застигати десерт, і висипаємо туди різнокольорові шматочки желе, перемішуємо їх, заливаємо сметаною сумішшю. Накриваємо ємність харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 2-2,5 години до повного застигання.

Перед подачею перевертаємо ємність, в якій застигав торт "Бите скло", і викладаємо десерт на тарілку. Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до чаю.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та  Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: