Завантаження ...
banner
banner

Корисні продукти для здоров'я зубів

Корисні продукти для здоров'я зубів фото

Якщо ви хочете мати гарну усмішку, треба ретельніше стежити за своїм раціоном. Для кожної людини здоров'я зубів стає особливо важливим із віком.

Навіть такі наче нешкідливі звички, як вживання кави або газованих напоїв, можуть послабити емаль і призвести до появи плям на зубах. Стоматологи рекомендують чистити зуби двічі на день, але існують і додаткові заходи, яких ви можете вжити, щоб захистити зуби від зношування і зберегти ясна в хорошому стані. Womans World склав список продуктів, які смачні та корисні для ваших зубів.

Кальцій

Такі продукти, як сир, молоко, тофу, йогурт, листова зелень і мигдаль, багаті на кальцій. Цей мінерал (відомий як найпоширеніший мінерал в організмі) зміцнює емаль – тверду зовнішню оболонку зуба. Добова рекомендована доза кальцію для жінок віком від 19 до 50 років становить 1000 мг.

Фосфор

Цей мінерал працює разом із кальцієм для захисту й відновлення зубної емалі. Найкращими джерелами фосфору є м'ясо, птиця, яйця, горіхи та бобові. На думку експертів, дорослі повинні споживати 700 мг фосфору на добу.

Клітковина

Фрукти й овочі, як-от яблука, апельсини, морква та селера, містять клітковину. Жування цих продуктів допомагає стимулювати вироблення слини для видалення шкідливих кислот і частинок їжі із зубів. Крім того, продукти, багаті на вітамін С, необхідні для захисту ясен та інших тканин від бактеріальної інфекції і пошкодження клітин. Згідно з рекомендаціями, дорослі повинні споживати до 400 г та овочів щодня.

Схоже, що стара приказка "одне яблуко на день позбавляє необхідності ходити до лікаря" може бути правдивою і для стоматології. Вживання правильних продуктів і турбота про здоров'я ваших зубів призведуть до того, що ви рідше відвідуватимете стоматолога і згодом краще захищатиметеся від хвороб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: