Завантаження ...
banner
banner

Типи людей, яких слід уникати

Типи людей, яких слід уникати фото

Одна з найбільш цінних порад, які давали мудреці учням, гласила: “Уникай натовпу, вибирай самотність”. Не тільки тому, що в тиші можна впорядкувати думки, але й тому, що люди мають на нас великий вплив.

Є загальні ознаки людей, яких варто уникати.

Перший тип

Найнестерпніші люди – це чоловіки, які вважають себе геніальними і жінки, які вважають себе чарівними.

Такі люди не терплять переваги когось іншого. Поряд з ними ви можете грати лише дві ролі – вірного шанувальника, який не втомлюється захоплюватися талантом або людиною, яка хоче до такої ж вершини піднятися.

У другому випадку вас осиплять порадами, як розкрити свій потенціал і досягти успіху, але при найменших ознаках рівності, як тільки ви дострибнете до цієї планки, вас зненавидять.

Пам’ятайте: велич – у простоті.

Тип другий

Людина, яка посвячує вас у свої проблеми, але приховує свої радощі, вам не довіряє. І сама не заслуговує на довіру.

Життя кожній людині насипає з однієї жмені радості, а з другої – прикрості. Сама психіка так влаштована, що навіть після довгого перебування в темряві людина знайде, чому порадіти, з чого посміятися.

Ваші знайомі ніколи не діляться радісними подіями, а лише перераховують свої проблеми? Вони вам не довіряють. Бояться, що ви їм заздритимете, перестанете співчувати, допомагати або відштовхнете від джерела щастя і самі займете це місце.

Втім, від людей, які готові обговорювати з вами кожен свій сон, кожен рух душі та перепад настрою, теж варто триматися на відстані. Вони крадуть ваш час.

Тип третій

Якщо мій друг дружить з моїм ворогом, то мені не слід водитися з цим другом.

Хороший друг може бути ближчим, ніж брат? Може. Але це – не назавжди. Люди сильно змінюються, потрапляючи під вплив інших.

З віком усі ми зрозуміємо, що ідеї – не більше ніж пастка для свідомості, ігри дорослих дітей. І не варто було через розбіжності відштовхувати людину. Але до цього моменту ще дожити треба. А поки що – ваш головний однодумець легко може стати вашим ворогом.

Східна мудрість:

Щоб дізнатися, хто ми є, треба дивитися не в дзеркало, а на тих людей, які нас оточили, на тих, хто якимось невідомим чином до нас притягнувся.

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: