Завантаження ...
banner
banner

Як вивести жирні плями з джинсів за кілька хвилин

Як вивести жирні плями з джинсів за кілька хвилин фото

Якщо у вас трапилась така неприємність, знайте, що є способи, які можуть допомогти. Як же неприємно раптово виявити жирну пляму на улюблених джинсах. Викидати хорошу річ, до якої вже встигли звикнути, зовсім не хочеться. Що слід зробити, аби упорядкувати одяг? Дізнавайтеся у матеріалі

Оперативні заходи, які треба вжити відразу після появи плями

Головним правилом у цій ситуації є швидкість. Чим більше часу пройшло з появи плями, тим складніше вивести жир. Без наслідків позбутися плями можна, поки жир не в’ївся у тканину.

Тому бажано в момент попадання жирної речовини на джинси відразу промокнути пляму простою паперовою хусткою або серветкою. Папір вбере в себе більшу частину жиру, що спростить подальше чищення речі, яку можна провести вдома із застосуванням необхідних засобів.

Таким чином, наполовину вирішення проблеми виведення жирних плям із джинсів полягає у швидкому усуненні максимальної кількості забруднювача в момент його потрапляння на тканину.

Часто жирна пляма з’являється після святкового застілля. Зазвичай пропонують засипати пляму сіллю. Ефективність цього способу невисока, оскільки сіль розсипається, не встигнувши ввібрати велику частину жиру.

Видалення жирних плям у домашніх умовах за допомогою спеціальних засобів

Після оперативного усунення основної маси жиру можна приступати до будь-якого з наведених нижче способів боротьби з забрудненням, що утворилося. Кожен із цих способів легко виконаємо в домашніх умовах.

Як спеціальні засоби можуть бути використані:

  • Fairy;
  • бензин;
  • Vanish;
  • мило «Антип’ятин».

При першому способі використовують синтетичні миючі засоби. Для цієї мети чудово підходить Fairy. Його слід вилити у невеликій кількості на пляму та залишити на півгодини. Забруднення має зникнути безвісти. Миючий засіб повинен лежати на жирній плямі тонким шаром, тому спінювати його не потрібно. Так швидше буде видно результат. Даний спосіб дозволяє вивести як свіжу, так і стару пляму. Чим старіше забруднення, тим довше процес очищення.

Другий варіант передбачає використання бензину. Його потрібно в невеликій кількості (кілька крапель) нанести на жирну пляму, залишити на 5-10 хвилин, після чого відразу змити. Обов’язково відразу після цього джинси потрібно випрати. При пранні в пральній машині бажано вибрати режим із додатковим полосканням.

Не варто побоюватися за фарбування улюблених речей — бензин не залишає білих плям.

При третьому способі використовується засоб для виведення білизни, наприклад Vanish. Засіб наноситься на забруднену тканину, залишається на 15–20 хвилин для глибшого впливу, після чого слід звичайне прання.

Четвертим способом є застосування мила “Антип’ятин”. Це мило здатне вивести жир із усіх видів тканини. Ділянку з жирною плямою потрібно добре намилити і спробувати випрати, знову намилити і витримати 20 хвилин. Після цього джинси стирають звичайним способом.

Як видалити плями з джинсів у домашніх умовах

Для видалення плям багато хто користується старими перевіреними часом рецептами від наших бабусь та мам. До того ж, такі методи відрізняються своєю натуральністю. Чудовим народним засобом від плям є кашка із сирої картоплі , яку кладуть густим шаром на жирну пляму та залишають на півгодини. Забравши картоплю, слід вичистити джинси скоринкою черствого чорного хліба.

Іншим простим способом вивести жирну пляму є використання солі . Відразу обмовимося, що подібний метод не універсальний, проте допоможе впоратися з легкими забрудненнями.

При застосуванні даного засобу важлива послідовність дій: насипати сіль на пляму товстим шаром і почекати 3-5 хвилин, поки вона вбере жир. Потім насипати новий шар і повторювати процедуру, поки сіль не залишатиметься чистою.

За тим же принципом працює і сода , яку необхідно нанести на пляму, а потім, закривши паперовим рушником, пропрасувати забруднення. Після «гарячої процедури» залишити джинси до ранку, після чого випрати їх у пральній машині.

На допомогу у боротьбі з плямами також прийдуть нашатирний спирт та оцет. У першому випадку необхідно просочити серветку розчином, трохи віджати її і покласти на пляму.

Через півгодини сальна пляма розм’якне і частково вбереться в серветку, після чого необхідно випрати джинси. При використанні оцту його необхідно змішати в рівній пропорції з водою і залишити відмокати джинси в розчині протягом 30 хвилин, потім прополоскати джинси і відправити в прання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: