Завантаження ...
banner
banner

Як підвищити рівень гормону щастя?

Як підвищити рівень гормону щастя? фото

Керувати рівнем серотоніну в організмі можна за допомогою змін у способі життя та харчування. Багато хто цікавиться природою серотоніну, який ще називають гормоном щастя. Це речовина, яка виробляє травний тракт людини. Серотонін впливає на пам’ять, розумові здібності та на ваш настрій.

Зв’язок «мозок-кишковик» пояснюється тим, де виробляється серотонін. Коли рівень серотоніну в нормі, людина більш зосереджена та спокійна, почувається щасливою, – каже американський доктор Віккі Петерсен.


5 способів підвищити рівень гормону щастя у вашому організмі

  1. Водний баланс. Зневоднення може виснажити здатність організму отримувати триптофан, амінокислоту, яка перетворюється на серотонін. Не забувайте пити багато води, щоби підвищити свої шанси на гарне самопочуття.
  2. Регулярні вправи. Дослідження показали, що вправи, що підвищують частоту серцевих скорочень, піднімають рівень серотоніну та дофаміну, ще одного гормону щастя. Більше рухаючись ви отримуєте подвійну дозу хорошого самопочуття.
  3. Здоровий кишечник . Збалансований рівень серотоніну може дати вам здорові тканини кишечника та гарний баланс бактерій. Хворий кишечник викликає ризик зниження когнітивних функцій та депресії. Їжте продукти, що містять пребіотики та пробіотики, щоб підтримувати кишечник.
  4. Достатній сон. Хронічне недосипання призводить до зниження рівня серотоніну. Ідеальний варіант — 8 годин безперервного сну на добу. Повноцінний відпочинок допоможе вам виробляти необхідну кількість серотоніну.
  5. Здорова дієта. Щоб мати здоровий кишечник для вироблення серотоніну, потрібна правильна дієта. Кращими джерелами гормону щастя є цільнозернові, картопля, кукурудза та омега-3 жирні кислоти.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: