Завантаження ...
banner
banner

Що треба вживати вранці, аби знизити холестерин без медикаментів

Що треба вживати вранці, аби знизити холестерин без медикаментів фото

У питанні зниження холестерину, коли це ще можна зробити, не вдаючись до ліків, більшість починає обмежувати себе у низці продуктів. Звісно, що для зниження рівня холестерину лікарі радять скоротити кількість солодкого та солоного в раціоні, а також оброблені продукти (на зразок ковбас, сосисок), жирне м’ясо, міцні м’ясні бульйони та сало.

При цьому багато хто забуває про питний режим. Так, навряд чи людині з високим холестерином піде на користь запивати їжу фруктовими соками – у них надто багато цукру. Серед напоїв, які рекомендується пити щодня, фахівці виділяють томатний сік, якщо немає протипоказань, наприклад алергії на продукт. Щоправда, при регулярному вживанні напій має бути без солі. У цьому соку є речовина лікопін, яка захищає серце і судини і знижує холестерин, пише з посиланням на експертів Європейської федерації внутрішньої медицини.

Натуральний свіжий кефір також рекомендується вживати. Ідеальний час – вранці. Якщо ви бажаєте отримати «максимальну віддачу від кефіру, треба брати продукт третього дня», раніше уточнив професор, доктор медичних наук Олексій Ковальков.

Крім того, доведено, що у тих, хто випиває 2-3 чашки чаю на день (чорного, зеленого, улуну — напівферментованого) на 8-12% знижується ризик серцевих захворювань порівняно з тими, хто не п’є чай взагалі. Матеріал про це опубліковано в журналі Advances in Nutrition.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: