Завантаження ...
banner

17 березня - День мобілізаційного працівника

17 березня - День мобілізаційного працівника фото

Професійне свято мобілізаційного працівника в Україні відзначається в другій декаді березня. З 2017 року професійне свято відзначається 17 березня Дата встановлена Наказом Міністра оборони України в 2016 році. Відзначається військовими працівниками мобілізаційних органів і всіма небайдужими до цієї роботи.

Наказ про заснування такого свята, як День мобілізаційного працівника України був підписаний ще в 2000 році, тодішнім міністром оборони нашої країни. Тоді було вирішено, що це свято буде відзначатися 14 вересня. Якщо вірити офіційному сайту Міністерства оборони України, то саме 14 вересня 1993 року Управління мобілізації і комплектування Головного штабу Збройних Сил України було реорганізовано в ГОМУ. Але, в 2016 році, завдяки наказу міністра оборони України 26.09.2016 №497 “Про встановлення Дня мобілізаційного працівника”, свято перенесли на 17 березня. Варто відзначити, що вперше це торжество відзначалося 14 вересня 2000 року.

Це свято є свідченням визнання заслуг фахівців мобілізаційної роботи, високої оцінки їх вагомого внеску в забезпечення стримування агресії Російської Федерації проти України та підвищення військової могутності нашої славетної Батьківщини.

Повсякденна наполеглива праця, високий рівень моральних, ділових і професійних якостей та відповідальність за доручену справу — це основні риси, що характеризують військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, які займаються мобілізаційною роботою і вдосконаленням мобілізаційної готовності Збройних Сил України.

З нагоди свята ми, студенти кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, висловлюємо слова вдячності військовослужбовцям, працівникам і ветеранам мобілізаційних підрозділів за наполегливу і самовіддану працю щодо підтримання військ (сил) у готовності до проведення мобілізаційного розгортання, а вашим сім’ям — за розуміння та підтримку у подоланні труднощів військової служби.

Щиро зичимо вам доброго здоров’я, щастя, всіляких здобутків, нових звершень задля зміцнення військової могутності нашої Батьківщини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: