Завантаження ...
banner

Посадив поруч - урожаю не чекай: що заборонено саджати разом?

Посадив поруч - урожаю не чекай: що заборонено саджати разом? фото

Сусідство деяких овочів категорично заборонено, бо вони можуть мати спільні захворювання. Ба більше, вони будуть суперничати за поживні речовини у ґрунті. Тож, кого варто "розвести по кутках"? Читайте у матеріалі.

Не можна саджати поруч!

1. Морква і зелень

Морква дуже погано уживається поруч з кропом, петрушкою, листовою гірчицею. Все тому, що моркві не вистачатиме вологи та поживних речовин, які витягуватиме зелень.

2. Солодкий перець і бобові

Перець і бобові культури мають спільне грибкове захворювання – антракноз. Якщо з'явиться на одній з цих культур, то швидко пошириться й на сусідню.

Біля бобових та перцю також не варто садити диню і полуницю, які часто хворіють на антракноз.

3. Помідори та огірки

Помідори і огірки не найкращі сусіди на городі. Все тому, що огірки люблять рясний полив і виділяють багато вологи, а помідори люблять більш посушливе середовище. Якщо вологи буде багато, то помідори почнуть гнити.

4. Картопля і пасльонові

Картоплю не варто садити поруч з помідорами, солодким та гострим перцем, баклажанами. Ці рослини мають однакові хвороби. Якщо вони будуть рости поруч, то просто "обміняються" шкідниками. А ще на посадках пасльонових швидко заводяться колорадські жуки.

Біля картоплі найкраще буде посадити цибулю, часник, буряк, квасолю, гірчицю. Вони відлякують шкідників картоплі.

5. Помідори і капуста

Помідори і капуста змагатимуться за поживні речовини з ґрунту, які потрібні обом у великій кількості. Але на обидві культури живлення не вистачає і вони будуть голодувати.

6. Кабачки і диня або огірки

У цих рослин спільні грибкові захворювання, і їх краще розділити. Також кабачки погано ростуть поруч зі спорідненими видами – патисонами і гарбузом.

Нагадаємо, що навесні розпочинається посівний сезон, природа оживає, а з нею повертаються і комахи. Деякі з них, наприклад, мурахи, можуть зашкодити вашим рослинам, тому з ними необхідно боротися.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: