Завантаження ...
banner

Секрет п’ятизіркових готелів: як зробити, щоб речі у шафі приємно пахли

Секрет п’ятизіркових готелів: як зробити, щоб речі у шафі приємно пахли фото

Дістаючи одяг із шафи, можна відчути, що навіть добре випрані речі можуть пахнути затхлістю. Часто не допомагають і кондиціонери для білизни, аромат яких швидко вивітрюється. Щоб одяг та білизна мали приємний запах навіть після тривалого зберігання, достатньо використати кілька лайфхаків. Про секрети п’ятизіркових готелів, які надовго забезпечать аромат свіжості - читайте у матеріалі

Засушена лаванда

Поклавши у шафу букетик засушеної лаванди, ви забезпечите речам ніжний та відчутний аромат протягом довгого часу. Крім того, що лаванда – ідеальний природний ароматизатор, це ще й дієвий засіб, який захистить ваші речі від молі.

Мило

Старий добрий спосіб – ще наші бабусі клали у шафи брусок відкритого мила. Є кілька варіантів, як це краще зробити:

  • натерти на терці мило, розділити його на кілька порцій та покласти у різні кутки шафи;
  • покласти один або кілька брусків на полички.

Варто зауважити, що слід регулярно, приблизно раз на тиждень, змочувати мило водою, адже воно швидко засихає. Кілька крапель води з пульверизатора миттєво підсилять аромат.

Ефірна олія

Змочіть серветку кількома краплями улюбленої ефірної олії, покладіть її на блюдце, а блюдце поставте на поличку у шафу. Це дуже ефективний лайфхак, одяг довго матиме відчутний аромат.

Спеціальні саше

У відділах побутової хімії та у спеціалізованих магазинах можна купити саше, які кладуть біля одягу у шафах. Вибір ароматів дуже різноманітний – від трав’яних до квіткових і цитрусових.

Мішечок із травами

Якщо вам подобається аромат польових квітів і трав, можна зробити чудовий ароматизатор. У невеликий мішечок кладемо сухоцвіття та лишаємо його на поличці. Мішечок можна зробити з тканини або марлі.

Підійдуть наступні рослини:

  • меліса
  • м’ята
  • ромашка
  • лаванда
  • гвоздика
  • розмарин
  • чебрець

Ароматизатор своїми руками

Спосіб 1. Можна виготовити свій ароматизатор, використавши спирт та ефірні олії. Рецепт дуже простий. Знадобиться маленький флакон, у який слід надити 20 мл спирту та 10-15 крапель ефірної олії. Якщо вам подобається запах гвоздики, можна додати і кілька сухоцвіть.

Спосіб 2. Часто використовують і ароматичні серветки. Беремо кілька сухих серветок та капаємо на них ефірною олією. Звертаємо серветку у форму конуса і ставимо її у склянку. На дно склянки радять також налити трохи парфумованої води.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: