Завантаження ...
banner
banner

Суперник "Наполеона": рецепт вишуканого торта з листкового тіста

Суперник "Наполеона": рецепт вишуканого торта з листкового тіста фото

"Ніжний" - саме таку назву отримав торт через те, що тане, мов хмаринка, на губах. Зацікавились? Читайте у матеріалі.

Такий десерт готується просто та дуже швидко, а виглядає розкішно, тому він є ідеальним варіантом для господинь, які страждають на брак часу. Для нашого торту готувати тісто самому зовсім не обов’язково, у сучасних супермаркетах є безліч варіантів замороженого листкового тіста, що готове до запікання у будь-яку хвилину. Слід вказати, що кожна порція такого тортику виглядає як один самостійний міні-тортик, старанно випечений саме для Вас.

Інгредієнти:

  • Цукор - 40 г
  • Ванільний цукор - дрібка
  • Жовтки - 2 шт
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 г
  • Молоко - 400 мл
  • Вершкове масло 50 г
  • Листкове тісто
  • Вершки 30% - 100 мл
  • Цукрова пудра – дрібка
 

Приготування:

Розпочинаємо з тіста: розрізаємо листкове тісто на дві частини. Першу частину потрібно розділити на рівні за розмірами квадратики, у нас вийшло 9 шт. Другу частину потрібно проколоти виделкою по всьому периметру листа, і відправити випікатись на 15 хвилин на 200 градусів за Цельсієм. Поки готується тісто, ми можемо використати час з користю та приготувати крем.

Змішуємо вінчиком для збивання жовтки, вершки та ванільний цукор у одній великій ємності. Поступово додаємо звичайний цукор, а за ним і кукурудзяний крохмаль. Після ретельного перемішування суміші додаємо тонкою цівкою молоко та ставимо крем на маленький вогонь, весь час помішуючи аж до загущення. По консистенції крем має бути майже як густа сметана, тому як тільки ви помітили, що крем готовий – знімайте з вогню та накривайте харчовою плівкою та відставляємо до охолодження. Пізніше додаємо вершкове масло та збиваємо міксером або кондитерським ручним вінчиком декілька хвилин, аби крем ще більше загустів.

На цільну частину готового листкового тіста наливаємо крем, зверху рівномірно розподіляючи маленькі квадратики листкового тіста.

Прикрашаємо пудрою та залишаємо в холодильнику на декілька годин.

Смачного!

Такий швидкий і смачний тортик точно нікого не залишить байдужим.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: