Завантаження ...
banner
banner

Як зміцнити імунітет

Як зміцнити імунітет фото

У період, коли кожна людина побоюється коронавірусу, вчені рекомендують збагатити свій раціон харчування продуктами, багатими на вітаміни, і частіше гуляти на свіжому повітрі. У вчених відповідь однозначна – треба зміцнювати імунітет «вітамінною» дієтою та частіше виходити на свіже повітря. Навіть якщо це буде прогулянка на власному балконі.

Справа в тому, що існують низка вітамінів, які особливо якісно захищають організм людини від атак хвороботворних бактерій та вірусів. Це: вітаміни С, А, Е та Д. Важливо також заповнити в період загострення вірусних інфекцій дефіцит цинку, міді та селену.

Чим корисні ці вітаміни?

Вітамін С чудово підвищує стійкість до багатьох захворювань. Насамперед – ГРВІ та подібні. А отримати його простіше простого – ївши яскраві соковиті цитрусові (апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути та ін). Але якщо таких фруктів зараз у будинку немає, можна пошукати в коморі варення з малини, смородини, запаси шипшини.

Вітамін А підвищує стійкість до вірусів, робить гострий зір. Отримати необхідні «ліки» можна, ївши моркву, печінку та бутерброди з вершковим маслом.

Вітамін D , який захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету і заряджає нас гарним настроєм, найкраще отримувати прогулюючись тінистими алеями в парку або сквері. На найгірший кінець, на власному балконі або біля вікна кімнати вдень. Але допоможуть підтримати здоров’я та синтетичні аналоги вітаміну Д, які продаються в аптеках.

Цинком , який підвищує імунітет, організм збагатить хліб з борошна вищого ґатунку, кунжут (краще поєднання – несолодка булочка із присипкою із насіння кунжуту).

Відома своїми протизапальними властивостями мідь у великих кількостях міститься у морській рибі (наприклад, тунець), кальмарах, а також у яловичині.Селен , незамінний для нормального окислювально-відновного балансу, міститься в кальмарах та печінці (свинячій та яловичій).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: