Завантаження ...
banner
banner

Головні помилки посадки картоплі, які можуть вам зіпсувати врожай

Головні помилки посадки картоплі, які можуть вам зіпсувати врожай фото

Щоб зібрати добрий урожай картоплі, необхідно дотримуватись певних правил, які допоможуть отримати бажаний результат. Які саме? Читайте у матеріалі.

Рання або пізня посадка

Якщо картоплю посадити занадто рано, то є ризик, що вона почне замерзати в ґрунті. Або ж картопля стане водянистою – через надто вологий та холодний ґрунт.

Що ж до крайніх термінів, вважається, що її треба посадити до того часу, коли повністю починають розпускатися листочки. Як правило, це початок травня. Найпізніший термін – весняний День Святого Миколая Чудотворця, 22 травня.

Дуже густа посадка

Картоплі потрібний простір, і тому садити її дуже близько один до одного – велика помилка. Багато хто так робить, сподіваючись, що це може збільшити врожай.

Якщо у вас маленька картопля або надрізана – то відстань повинна бути не менше 30-40 см між лунками. А найоптимальніша відстань між рядками – 60-70 см.

Корисний лайфхак: частіше посадіть бульби наприкінці ряду. Якщо в інших рядках картопля десь не дасть паростків, і з'явиться порожнеча – пересадіть туди зайві кущі.

Довгі паростки

Картопля, що сильно проросла, буде дуже довго сходить або ж не зійде зовсім. Якщо паросток довший за 3 см – його потрібно обламати. Якщо менший – краще не чіпати.

Приблизно за тиждень до посадки картоплю потрібно потримати на світлі, щоб у ній накопичилися речовини, необхідні для росту.

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: