Завантаження ...
banner
banner

Оригінальний салат з куркою: усі тонкощі приготування

Оригінальний салат з куркою: усі тонкощі приготування фото

Оригінальний салат з куркою – чудова і надзвичайно ароматна страва, під час приготування якої ви просто не зможете в чомусь помилитися – настільки простий цей рецепт.

Смакувати його можна як самостійну страву, так і в комбінації з легким овочевим супом, або ж у якості «намазки» для бутербродів чи начинки для пісочних корзинок для фуршетного столу. А ще можна використовувати чіпси або крекери у якості ложки.

Інгредієнти (на 4–6 персон):

  • курячі грудки (можуть бути стегенця) – 4 шт.
  • курячий бульйон – 1,5 л.
  • чебрець (тим’ян) – 3 гілочки.
  • подрібнена селера – 200 г.
  • лимонний сік – 2 ст.л.
  • густий майонез – 240 мл.
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний мелений перець – 1/2 ч.л.

Приготування

Покладіть чисто вимиті курячі грудки у велику каструлю і залийте їх бульйоном. Додайте гілочки чебрецю.

Варіть на середньому вогні близько 15 хвилин – поки курка не буде готова. Якщо у вас є спеціальний термометр для м’яса, то скористуйтеся ним. Він має показувати близько 71 градуса за Цельсієм в найбільш товстому місці.

Зніміть каструлю з плити і дозвольте їй охолонути до кімнатної температури. Для цього може знадобитися до 1 години.

Витягніть курячі грудки з бульйону (його можна використати для інших страв; для більш тривалого зберігання заморозьте). Зі шматків курки видаліть кістки та шкіру. Подрібніть м’ясо руками на волокна – ручна робота додасть майбутньому салату ніжності. Ви маєте отримати 4–6 порцій.

В мисці з’єднайте подрібнену селеру, лимонний сік, сіль, перець та майонез. Добре перемішайте їх. Додайте подрібнену курку. Ще раз ретельно перемішайте, аби утворилася пастоподібна суміш.

Салат готовий!

Поради

Під час приготування завжди можна імпровізувати і оживити страву набором власних улюблених спецій, трав або навіть горішків чи журавлини, додавши тим самим Оригінальному салату з курки пікантності. Кожного разу страва може виходити різною, в чому її додаткова перевага.

Подрібнена селера додає ідеального відчуття весняної свіжості, тож не нарізуйте стебла надто дрібно – хрусткі шматочки мають відчуватися.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: