Завантаження ...
banner

ТОП-10 професій, які матимуть попит у 2023 році

ТОП-10 професій, які матимуть попит у 2023 році фото

Ринок праці України зазнав чимало змін. Спробуємо з’ясувати, які топ-10 професій матимуть попит у 2023 році. Читайте про це у матеріалі

Психологи

Не лише психологи, а й психоаналітики та психотерапевти. І цьому є цілком очевидна причина – війна травмує, зокрема, й психологічно. Тому людям, які пережили жахіття війни, ще тривалий час буде потрібна допомога психологів та психотерапевтів. Чи варто освоювати на перспективу одну з цих професій чи ні – вирішувати вам, але їхня актуальність в найближчому майбутньому не викликає жодних сумнівів.

Медики

Фахівці із добрим знанням будь-якої з медичних спеціальностей без роботи в 2023 році не залишаться. Як і в найближчі десятиліття, безсумнівно. Комп’ютеризація всіх областей людської діяльності не виштовхає медиків зі сфери медицини хоча б тому, що спілкування і контакт людини з людиною не замінить жоден штучний інтелект. Інша річ, що на хірургів, приміром, потрібно довго навчатися. Але прогляньте за посиланням «хірургічні» вакансії і переконайтеся, що ці спеціалісти без проблем знайдуть собі роботу.

Будівельні спеціальності

Володіти однією з будівельних спеціальностей – це почесно для будь-якого чоловіка. Вміти власними руками змурувати огорожу, поштукатурити чи пошпаклювати кімнату в наш час суттєво заощадять гроші на послугах будмайстрів. Також будівельні професії будуть неабияк затребувані для відновлення зруйнованих рашистами українських міст. Не залишаться без роботи як представники робітничих професій – маляри, штукатури, облицювальники, – так і представники більш кваліфікованих професій (інженери і проєктувальники, архітектори та дизайнери).

Люди, які займатимуться виробництвом будматеріалів та їхньою доставкою, теж будуть задіяні в широкомасштабному процесі відновлення українських міст, доріг та мостів.

Логістична галузь

Добре розвинута логістична система визначає спроможність і здатність швидко постачати усю необхідну продукцію з одного куточка країни в інший. Фахівці цієї галузі теж матимуть підвищений попит і пропозиції роботи на українському ринку праці. Розвиток цієї галузі, поява нових вакансій в цій сфері надзвичайно важливі. Варто згадати для прикладу ефективний досвід «Нової пошти» в доставці будь-яких товарів – від найкрихкіших і до наймасивніших за розмірами вантажів. В ідеалі всім логістичних компаніям і перевізникам не завадило б вивчати і опановувати ефективну модель їхнього менеджменту і оперативного контролю за переміщенням і доставкою товарів.

Логістика

Професії, пов’язані з енергетичною сферою

Після ракетних атак на критичну інфраструктуру України що наша країна, що весь Європейський союз зрозуміли, що потрібно всерйоз займатися питанням незалежності енергетичних ресурсів від сусідів. Особливо таких неблагонадійних, як російська федерація. Тому професії, пов’язані з енергетичною сферою, не втрачатимуть актуальності як у 2023-му році, так і в найближчому майбутньому.

Одним з пріоритетів в енергетичній сфері повинен стати розвиток альтернативної галузі отримання енергії – вітрові електростанції, сонячні батареї тощо. Опанувавши одну із спеціальностей, пов’язаних з цією сферою, ваші послуги будуть затребувані в нашій країні що в цьому році, що в найближчому десятилітті.

Військові спеціальності

Сусідство з країною-терористом раз і назавжди підтверджує той факт, що відтепер військові професії будуть в пріоритеті в нашій країні. Що зараз, що після війни актуальними будуть як військові спеціальності, так і суміжні професії. Адже для ефективної обороноздатності країни потрібні люди, які виготовляють озброєння, і які вміють ним користуватися. Затребуваними у 2023 році будуть також ті професії, які задіяні у виробництві боєприпасів, дронів, безпілотників та розробці програмного забезпечення для потреб військових.

Свою актуальність, враховуючи сусідство з країною-терористом, різноманітні військові спеціальності і суміжні з ними професії зберігатимуть і після війни.

Працівники оборонної промисловості

Про оборонну промисловість вже було сказано декілька слів абзацом вище, але про цю сферу теж годиться зазначити додатково, враховуючи тему нашої статті. Виробництво власних боєприпасів, дронів та військової техніки мають стати одним з найголовніших пріоритетів у нашій країні – як у 2023-му році, так і в найближчому десятилітті. Зміцнення оборонної промисловості, стимулювання цієї галузі дадуть роботу десяткам або навіть сотням тисяч українців. Це позитивно вплине на зменшення рівня безробіття, адже близько п’яти мільйонів наших громадян втратили роботу з моменту повномасштабного вторгнення російської федерації рівно рік тому.

ІТ-професії

Українська сфера ІТ стала надійною опорою українській економіці з моменту розпочатої росією рік тому війни. Зрозуміло, що така тенденція зберігатиметься й надалі, тому опановувати одну з ІТ-професій в 2023 році означає забезпечити як свої фінансові потреби в майбутньому, так і стати в осяжній перспективі потужним донором коштів для волонтерських організацій та збройних сил. Врахуйте також те, що українські ІТ-спеціалісти цінуються на світовому ІТ-ринку, тому опанування однієї з айтішних професій відкриє для українців небачені досі можливості.

Викладачі

Викладачі всіх освітніх напрямків, вихователі дошкільних закладів та ментори – це ті люди, які виховуватимуть і навчатимуть майбутніх фахівців у всіх перерахованих вище галузях і сферах людської діяльності. Досвід дистанційної освіти ще раз наглядно ілюструє всім нам, що традиційний спосіб навчання зберігає свою актуальність навіть у 21-му столітті.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: