Завантаження ...
banner
banner

Як без зайвого клопоту оновити інтер’єр

Як без зайвого клопоту оновити інтер’єр фото

1. Генеральне прибирання-викидання

Оновлення будь-якої кімнати слід починати з генерального прибирання. Переберіть усі свої речі, приберіть усе зайве (щось можна взагалі викинути, віддати, продати — може у вас навіть звільниться якась шафка). Нехай у кімнаті залишиться тільки те, що вам, дійсно, потрібне.

Оцініть, чи вистачає вам місця для зберігання такої кількості речей, можливо, вам потрібно замінити якійсь предмет меблів на більший, докупити нову шафу або забрати частину речей в іншу кімнату. Захламлену кімнату не має сенсу переробляти, навіть дуже стильний інтер‘єр в ній загубиться.

Зберіть в одну купу увесь наявний декор кімнати — на останньому етапі оновлення оселі ви зможете вирішити що з нього вам підходить, а яким предметам у цій кімнаті вже не місце.

2. Перестановка

Безкоштовне та дуже дієве перетворення кімнати — перестановка наявних меблів. Іноді здається, що діюча схема — єдина. Для того, щоб знайти більше можливостей розстановки, заміряйте меблі та кімнату, виріжте відповідні за пропорціями предмети з паперу (схематично) та зробіть перестановку в паперовій «кімнаті». Так ви зможете знайти інші варіанти, не пересуваючи меблі зайвий раз.

Не обов‘язково розташовувати меблі по колу вздовж стіни та симетрично: крісло можна поставити по центру, диваном можна зонувати кімнату тощо.

Продумайте, як ви реально використовуєте кімнату — можливо на цьому етапі ви зможете додати зону, якої вам не вистачає. Наприклад, робочий куток або ж зону відпочинку біля вікна.

♥ Всі фотографії відкриваються у великому розмірі — клікніть на фото!

Перестановка Перестановка Перестановка

3. Акцентна стіна

Робити зміни усіх стін — дорого та довго, а ось змінити одну — більш реально. Ви можете перефарбувати цю стіну, поклеїти цікаві шпалери або нанести якійсь малюнок. Дуже просто зробити акцентну стіну за допомогою декоративних наліпок — зараз можна знайти їх на будь-який смак, в тому числі дуже якісні та індивідуальні на замовлення. Такі наліпки можна змінювати так часто, як вам хочеться. Акцентна стіна може легко змінити настрій всієї кімнати.

Акцентна стіна Акцентна стіна Акцентна стіна

4. Перефарбуйте те, що вам не подобається

Якщо грошей на нові меблі немає, придивіться уважніше до тих, які у вас вже є. Навіть старі радянські меблі можна зробити цікавими, якщо їх перефарбувати. Єдиний мінус, на це потрібно виділити час та енергію.

Перефарбуйте те, що вам не подобається Перефарбуйте те, що вам не подобається Перефарбуйте те, що вам не подобається

5. Заміна текстилю

Текстиль — дуже легкий спосіб повністю змінити кімнату. Для цього можна змінювати текстиль у різних масштабах. Це можуть бути килими, штори, пледи, декоративні подушки тощо. Для таких змін можна використати вже наявний вдома текстиль, наприклад, з інших кімнат (поміняти їх місцями), зробити декоративні наволочки зі старого одягу, зв‘язати простий килим із кофтинок і подібне. Якщо у вас досить нейтральний фон кімнати, за допомогою текстилю можна добитись абсолютно різного ефекту (спокійного або, навпаки, активного).

Заміна текстилю Заміна текстилю Заміна текстилю

6. Зміна декору

Крім текстилю, зробити зміни в кімнаті без ремонту допоможе декор. Цікаві предмети декору за доступними цінами можна знайти на вінтажних ринках або на сайтах типу olx. Зробити ефектні постери можна самостійно, надрукувавши цікаві принти, а бюджетні картини можна знайти у місцевих художників. Якщо у вас багато декору, спробуйте подивитись на свою кімнату із мінімальною кількістю декоративних предметів, а якщо їх майже немає — навпаки, додайте.

Зміна декору Зміна декору Зміна декору

7. Замініть ручки у меблів

На перший погляд, дрібничка, але змінює меблі дуже явно. Під нові ручки можна підібрати і декор. Ручки можна знайти готові (цікаві варіанти продаються на китайських сайтах) або ж зробити самостійно.

Замініть ручки у меблів Замініть ручки у меблів Замініть ручки у меблів

8. Перетягніть меблі або закрийте їх чохлом

М‘які меблі — помітна частина кімнати, бо займають багато місця. І якщо вони не дуже, то і весь інтер‘єр буде страждати. Вирішити цю проблему можна не тільки купівлею нових меблів, а й за допомогою чохлів або перетяжки. Або хоча б прикрити їх ковдрою, яка ідеально підходить до інтер‘єру.

Перетягніть меблі або закрийте їх чохлом Перетягніть меблі або закрийте їх чохлом Перетягніть меблі або закрийте їх чохлом

Натхнення!

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: