Завантаження ...
banner
banner

Чому не можна зривати бузок: подробиці

Чому не можна зривати бузок: подробиці фото

Бузок – неймовірно красиве та пахуче дерево, яке просто зачаровує своїм виглядом і ароматом. Саме тому ми щовесни бачимо, як біля метро гілочки продають бабусі, а діти притуляються до дерев аби вдихнути аромат.

Насправді багато хто полюбляє бузок, він має неповторний аромат, який звісно, хочеться мати вдома. Але чи може цей квіт подарувати те, чого від нього очікують всі охочі. Насправді існує багато версій та легенд, які пов’язані з бузком. Хтось каже, що він приносить щастя та вдачу у дім, а хтось навпаки каже про те, що бузок здатний притягнути невдачі, і навіть, відбити у молодих дівчат наречених.

Але насправді причина навіть не в цьому, річ в тому, що коли ми виповнюємо своє бажання мати вдома бузок, то чинимо шкоду самому дереву, оскільки зривати дійсно не можна, це травма для квіту. А от якщо обережно відрізати спеціальними ножицями гілочки, то для дерева це не буде надто травматичним.

Існує поширена помилка, що бузок буде краще цвісти, якщо його зламати. Це якраз чудовий спосіб спотворити кущі та, як мінімум, позбавити бузок повноцінного цвітіння на наступний рік. Якщо суцвіття з куща обламувати регулярно, він зачахне і зрештою загине. Отримані бузком рвані рани перетворюються на вхідні ворота інфекції, а через видалення кращих приростів порушується нормальний розвиток крони. Але якщо без букета бузку не можна ніяк обійтися, то  робіть це з найменшою шкодою для рослини. Обирайте кущ, у якому є багато суцвіть, зрізайте їх із тих гілок, які можна назвати зайвими.

Проте запах бузку є не дуже корисним для квартири, оскільки пахне він сильно, це може спровокувати головний біль, запаморочення і навіть, може піднятися тиск. Тож, немає жодних гарантій, що бузок зможе вдома принести вам стільки ж задоволення, скільки ви його отримуєте коли суцвіття заповнюють своїм ароматом вулиці.

То, вирішувати звісно вам, але експерти не рекомендують чіпати дерева з бузком аби задовольнити своє бажання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: