Завантаження ...
banner

Позбавитися від мотлоху на балконі: 5 лайфхаків

Позбавитися від мотлоху на балконі: 5 лайфхаків фото

Балкон може стати затишним простором для вечірнього чаювання чи довгих розмов у друзями за келихом вина. Але часто там утворюється справжній бардак із потрібних і не дуже потрібних речей. Масштаби завалу можуть вражати уяву і, здається, розібрати їх та підтримувати затишок на балконі неможливо. Але фахівці з клінінгу вважають, що всього п’ять простих правил допоможуть назавжди позбутися бардаку. Читайте у матеріалі.

Усього 5 хвилин на день

Щоб балкон перетворився на затишне місце, спочатку потрібно винести звідти мотлох. Іноді одного дня цього недостатньо, та й руки опускаються, коли представляєш масштаб роботи. Спробуйте приділяти розхламленню лише п’ять хвилин на день.

За кілька тижнів ви повністю розберете балкон, а продовжуючи практику, можна підтримувати місце постійно.

Даруйте, продавайте, везіть на дачу

Спробуйте ділити всі речі на балконі на три категорії: ті, які можуть стати в нагоді комусь, ті, що можуть принести прибуток, і ті, які можуть допомогти за містом. Старі куртки відвезіть на дачу, стільці, які більше не вписуються в інтер’єр, продайте або подаруйте тим, кому вони стануть у нагоді.

Не давайте речам другого шансу, якщо вони давно зберігаються на балконі, то навряд вам знадобляться.

Звільніть підлогу

Якщо на вашому балконі зберігаються велосипеди, скейти, лижі, зробіть для них настінні або стельові кріплення, щоб підлога була вільною. Ідеальним варіантом для зберігання дрібниць стануть стелажі з непрозорими контейнерами або шафа з дверцятами.

Якщо ви живете на орендованій квартирі і не хочете вкладатися в ремонт, купіть кошики та контейнери, які можна встановити один на одного. Вільний простір зробить приміщення затишним.

Утепліть балкон

Так приміщення буде використовуватися частіше, а значить, і стежити за ним ви будете трепетнішими. А скління захистить від пилу, бруду, зробить балкон більш функціональним.

Подумайте про те, як використовуватимете простір: як тільки у балкона з’явиться практичне застосування, ви зрозумієте, як його організувати. Якщо хочете організувати тут кавову зону, встановіть столик та розкладні стільці. Бажання складати тут мотлох пропаде.

Прикрасьте простір квітами

Встановіть тут підвісні кашпо, якщо балкон утеплений, вони радуватимуть і взимку. Рослини зроблять приміщення затишним: всій сім’ї захочеться часто бувати тут, а для мотлоху та зберігання речей знайдеться інше місце.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: