Завантаження ...
banner

Легко та без зайвих рухів: як спростити миття посуду

Легко та без зайвих рухів: як спростити миття посуду фото

У списку найменш улюблених домашніх справ миття посуду однозначно займе одне з перших місць. Це марудна робота, яку, до того ж, треба виконувати щодня. Навіть посудомийна машина не вирішує проблему до кінця, адже тарілки та каструлі перед завантаженням треба обмивати від рештків їжі. Є декілька трюків, які допоможуть вам зробити миття посуду певним ритуалом.

Але, як з’ясував OBOZREVATEL, існує кілька психологічних трюків, які можуть зробити миття посуду значно приємнішим заняттям. Ви навіть можете полюбити цю задачу!

Тільки одна мильна губка

Найбільший спротив у нашого мозку викликає вигляд купи посуду, яку треба розібрати. Експерти з ефективності радять ділити такі неприємні справи на стадії. З миттям посуду може спрацювати трюк, який можна назвати "одна мильна губка". Нанесіть на спонж одну дозу мийного засобу і використайте її всю, не додаючи ні краплі. Коли мило закінчиться, закрийте воду і займіться чимось іншим, щоби перепочити. Наступного разу, коли ви повернетесь до посуду, купа уже не буде такою страшною. Робіть стільки підходів, скільки вам потрібно, поки не завершите справу.

Легкий випадок

Весь посуд, який не потребує миття зі спеціальною рідиною чи гелем мийте одразу. Наприклад, відміряли крупу для каші мірною чашкою чи попили води зі склянки – не кладіть їх у мийку, а сполосніть і одразу поставте на місце. Це секундна справа, зате такий підхід допомагає суттєво зменшити купу посуду, яку потім треба розгрібати.

Вільна мийка

Звалений в раковину весь брудний посуд виглядає страхітливо. До того ж мити його складніше, коли піраміда сягає самісінького крану. Тому не скидайте все на купу. Частину предметів, які потрібно помити, складіть біля раковини на спеціальному гумовому килимку. Наприклад, зробіть це з предметами, які не забруднені жиром, і тому їх легко мити. Впорядкований вигляд брудного посуду мозок сприйматиме із меншим супротивом, і вам буде простіше впоратись із миттям.

Раніше OBOZREVATEL розповідав, як розкласти посуд у посудомийній машині, щоби відмити його якнайкраще.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: