Завантаження ...
banner
banner

Ці звички призведуть до старості завчасно: які саме

Ці звички призведуть до старості завчасно: які саме фото

Недавнє дослідження показало, що максимальний вік, до якого може дожити людина, лежить в межах 120-150 років. Однак на тривалість життя кожної людини впливають певні фактори, в тому числі спадковість, екологія. При цьому дуже багато залежить від способу життя, наявності шкідливих і корисних звичок. Вчені з’ясували, які щоденні звички можуть відняти дорогоцінні роки, сприяти старінню як зовні, так і внутрішньо.

Надмірне споживання цукру

Незважаючи на те, що солодка їжа допомагає схуднути, вона також старить шкіру обличчя. Згідно з дослідженням, цукор пошкоджує колаген і еластин, тобто ті сполуки, які роблять шкіру здоровою і молодою. Тому варто уникати цукровмісних напоїв і напівфабрикатів, звертати увагу на вміст цукру в різних продуктах, які продаються в магазинах.

Недолік сну

Коли людина спить, його тіло перезавантажується, відновлюється все – від мозку до шкіри. У роботі повідомляється, що у жінок зі здоровим сном на 30% краще відбувається відновлення шкірного бар’єру, ніж у тих, хто мало спить. Більш того, недосип підвищує ризик хронічних захворювань, включаючи хвороби серця, рак і деменцію. Рекомендується спати від семи до дев’яти годин щодня.

Надлишок алкоголю

Хронічне зловживання алкоголем може передчасно зістарити як всередині, так і зовні. Алкоголь зневоднює шкіру і викликає запалення, яке може привести до почервоніння, набряку і розриву капілярів. Напої з градусом погано позначаються на серці, печінці, заважають правильно виводити токсини з організму, переробляти жири і вуглеводи. А це відбивається на зовнішньому вигляді.

Відсутність фізичної активності

Щоб підтримувати серце, мозок і імунітет у відмінній формі, а також запобігти передчасному старінню шкіри, потрібно займатися спортом більшу частину днів тижня. Помірні тренування можуть поліпшити кровообіг, зміцнити імунну систему, що надає шкірі більш молодий вигляд.

Куріння

Токсини в сигаретному димі викликають звуження кровоносних судин, не дозволяючи кисню і поживних речовин досягати шкіри, стверджують в Американській академії дерматології. У курців, як правило, зморшок в три рази більше, ніж у некурящих. Також токсини пошкоджують серце, легені, печінку і нирки, підвищують ризик розвитку раку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: