Завантаження ...
banner
banner

Сірник для покупки сала: як вибрати якісний продукт

Сірник для покупки сала: як вибрати якісний продукт фото

Побутує думка, що сало – це улюблений продукт українців. Ми й справді можемо запропонувати масу рецептів приготування домашнього сала. Але перед тим, як почати приготування цього смачного продукту, треба вміти правильного його вибрати. Як це зробити - читайте у матеріалі

На що звертати увагу при купівлі сала

На колір. Свіже та якісне сало має бути білого кольору з легким рожевим відтінком. Якщо сало жовте чи сіре, то воно давно лежить і вже старе. Воно буде жорстким та несмачним.

На шкірку. Якщо на прилавку ви бачите товсту шкірку, краще проходьте далі — товщина шкірки говорить про вік свинки. Чим вона товстіша, тим старше свинка і жорсткіше сало.

У гарного ніжного сала товщина шкірки повинна бути від 3 до 5 мм, а найсмачніше сало буде у молодої свинки. Також дуже важливо, щоб шкірка була добре вискоблена, якщо є щетинки, значить її погано осмолили.

Звертайте увагу на аромат – у жодному разі у сала не повинно бути ніякого неприємного запаху, який називають кнуром. У такому разі це сало кнура – цього запаху взагалі неможливо позбутися. Тільки ніжний, солодкувато-молочний аромат розповість про високу якість сала.

І звичайно ж, доторкніться до сала – воно має бути вологим і жирним, але не липким. Якщо взятися кінчиками пальців за куточок шматочка сала – від тепла рук верхній шар обов’язково розтопиться, а якщо сало жорстке та з прожилками – ви обов’язково це відчуєте.

До того ж не зайве перевірити сало на свіжість. Для цього потрібно проткнути продукт сірником. Якщо він входить важко – сало лежить давно, воно гумове та несмачне. Якщо сірник входить легко, то свіже сало.

Щоб переконатися в тому, що сало ніжне та гарне, проведіть по шматочку тильною стороною нігтя. Якщо зніметься мало жиру, то сало жорстке, а якщо багато – то сало гарне та ніжне.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: