Завантаження ...
banner
banner

Як покращити свою пам’ять — 5 простих порад

Як покращити свою пам’ять — 5 простих порад фото

Виявляється, щоб натренувати свою пам’ять, не потрібно заучувати довгі вірші. Є прості та ефективний способи, які доступні кожному. Читайте у матеріалі.

Отже, тренувати мозок можна за допомогою 5 простих дій. Їх до речі, можна виконувати дорослим і дітям. Головний секрет успіху полягає в регулярності повторень вправ.
Що робити, щоб поліпшити пам’ять

Ряд методів, науково доведених вченими з різних країн, допомагають поліпшити пам’ять і загострити розумові здібності. Тут представлений найбільш ефективні з них.

Говоріть

Перед тим, як почати будь-яку дію, намагайтеся озвучити її вголос. Наприклад, якщо ви йдете в спальню за телефоном, скажіть собі це вголос. Цей метод допоможе узгодити думки з тілом і поліпшити короткострокову пам’ять. На перший погляд, може здатися, що це “дурниця”, яка не працює, але повірте – метод перевірений.

Нюхайте

Вчені з Великобританії стверджують, що запах предметів, які ми асоціюємо з дитинством, допомагає розблокувати центри пам’яті мозку ефективніше, ніж фотографії. Для цього просто візьміть потрібний предмет, закрийте очі і вдихайте повітря, згадуючи минулі моменти. Тут відразу приходить на розум “Парфумер” Зюскінда, де головний антогоніст Жан-Батист Гренуй сприймав світ через запахи.

Знайдіть світло

Експерименти, проведені в Університеті штату Мічиган, підтвердили стимуляцію гіпокампу мозку при впливі на нього світлом. Сонце або штучне освітлення дозволять поліпшити розумові здібності.

Тримайте м’ячик

Важливо пам’ятати, що дії вплинуть на пам’ять. Необхідно тримати м’ячик в правій руці, щоб активувати ліву півкулю мозку, що відповідає за короткочасну пам’ять. Щоб згадати інформацію, слід стиснути ліву руку для активації правої півкулі мозку.

Змініть позу

Якщо виникають забудькуваті моменти, просто випряміться і зробіть кілька кроків. Це допомагає мозку бути уважнішими, загострити мислення і поліпшити пам’ять.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: