Завантаження ...
banner
banner

Як легко і швидко відмити чайник від накипу

Як легко і швидко відмити чайник від накипу  фото

Накип у чайнику не тільки псує його зовнішній вигляд, а ще й змінює смак чаю або кави, крім того - несе небезпеку для здоров'я. Є способи, як очистити чайник без особливих зусиль. Дізнавайтеся про це у матеріалі

На полицях магазинів представлено безліч засобів для миття та чищення, але все, що пов'язане з приготуванням їжі чи напоїв найкраще вимивати природними засобами, інакше вся хімія потрапить до організму. Найефективнішими визнані оцет, сода і лимонна кислота, коли йдеться про чищення накипу.

Як легко та швидко відмити чайник оцтом?

У літр води додаємо 100 мл оцту. Перемішуємо та переливаємо в чайник. Ставимо його і вмикаємо. Якщо шар накипу товстий, процедуру можна буде повторити. Після цього чайник відмиваємо мильною губкою, споліскуємо, додаємо чисту проточну воду і ще раз кип'ятимо. Зливаємо воду та користуємося чайником за призначенням.

Як легко та швидко відмити чайник содою?

Якщо рука влізе в чайник, можна нанести на губку соду і потерти стінки. Після цього додаємо столову ложку соди, заливаємо водою і ставимо чайник. Коли він закипить, чекаємо, поки вода охолоне, зливаємо її і користуємося далі як раніше.

Як легко та швидко відмити чайник лимонною кислотою?

Даний засіб не тільки відмиє чайник від накипу, а й наповнить кімнату чудовим ароматом. Залежно від кількості накипу висипаємо в чайник один або два пакетики лимонної кислоти, заливаємо воду, кип'ятимо і насолоджуємося результатом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: