Завантаження ...
banner
banner

7 корисних лайфхаків для прибирання будинку

7 корисних лайфхаків для прибирання будинку фото

Підтримувати чистоту та порядок простіше, якщо все потрібне є під рукою. Дізнайтеся, які просто речі допоможуть вам швидко та якісно прибрати оселю.

Тримайте у шафці біля вхідних дверей і поруч із відкритим балконом совок і щітку, щоб швидко змісти пил та бруд. У дощові дні покладіть там і невелику ганчірку для підлоги, щоб за пару секунд витерти воду і бруд.

Накрийте верх кухонних шаф плівкою

Якщо у квартирі високі стелі, то верхні полиці кухонного гарнітура постійно забруднюються сумішшю пилу та жиру, яку складно відмити. Накрийте їх рулонною плівкою, яку можна знайти в будь-якому магазині товарів для дому, і під час генерального прибирання вам не доведеться витрачати багато часу на ці місця.  

Дезінфекціюйте губку в мікрохвильовій печі

Звичайне промивання губки після збирання не дозволяє позбутися бактерій, а вологе середовище створює відмінні умови для їх розмноження. Якщо в губці немає залізних вставок, її можна продезінфікувати в мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин — більшість бактерій загине.

Нагрійте оцет у мікрохвильовій печі, щоб очистити її

Якщо ви не можете відмити мікрохвильову піч від засохлих бризок, скористайтеся оцтом. Просто поставте ємність з ним у мікрохвильову піч і увімкніть її на 3-4 хвилини.

І душову лійку теж відмийте оцтом

Вапняний наліт, який накопичується на лійці душу та інших частинах сантехніки, теж чудово змивається оцтом. Налийте його в пакет, закріпіть на душі так, щоб лійка була повністю занурена в рідину. За кілька годин душ буде як новий!

Заберіть вовну гумовими рукавичками

За рахунок своєї поверхні гумові рукавички дуже швидко збирають шерсть з меблів та одягу. Просто надягніть їх на руки і з зусиллям проводьте по поверхнях, періодично викидаючи скупчення.

Використовуйте засіб для миття посуду для прання одягу

Сучасні засоби для миття посуду чудово справляються з жиром. Використовуйте це не тільки на кухні: рідина допоможе вам випрати жирні плями на одязі та меблях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: