Завантаження ...
banner
banner

6 невибагливих кімнатних рослин, за якими не потрібно доглядати

6 невибагливих кімнатних рослин, за якими не потрібно доглядати фото

За якими кімнатними рослинами не потрібно доглядати - пише РБК-Україна.

Хлорофітум

Таку рослину дуже часто можна зустріти в під'їздах. Все тому, що хлорофітум не вимагає частого поливу, росте в тіні. Також не потребує особливої температури повітря.

Тещин язик" або сансевієрія

Така рослина може обходитися без води та сонця протягом кількох тижнів. До того ж навіть після такого випробування рослина відновиться у рекордно короткі терміни.

Кактус

Різноманітність форм кактусів дозволяє підібрати потрібну квітку до будь-якого інтер'єру. Основні вимоги - спеціальний ґрунт, велика кількість сонячного світла і зниження поливу.

Влітку можна виставити їх на балкон. Взимку при інтенсивному опаленні потрібно стежити, щоб не пересихало повітря.

Важливо, що поливати кактуси можна двома способами: зверху або через піддон з водою, але перед кожним поливом ґрунт повинен повністю просохнути. При поливі варто слідкувати, щоб волога не потрапила на стовбур, оскільки від цього він може загнити.

Грошове дерево

За таким деревом дуже легко доглядати. Поливати рослину потрібно приблизно один раз на тиждень, а сонячне освітлення для неї потрібне помірне.

Але обов’язково потрібно ставити вазон подалі від опалювальних приладів та радіаторів. Також дерево не потребує пересадки. Горщик для рослини можна міняти на новий тоді, коли колишній став малим.

Плющ

Кімнатний плющ - це насправді дуже невибаглива рослина. Довжина її пагонів досягає п'яти метрів, тому плющ найкраще помістити у підвісний горщик, помірно поливати і періодично підрізати.

Бамбук

Драцена Сандера або бамбук - це досить популярна рослина, яка не потребує особливого догляду. Її зазвичай продають у вигляді пучка зелених стебел, поміщених у вазу з водою та дрібними камінчиками. Бамбук достатньо поставити в не у сонячному місці і раз на два тижні міняти воду.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: