Завантаження ...
banner
banner

Чим відіпрати плями від ягід: поради

Чим відіпрати плями від ягід: поради фото

Нині сезон ягід, і не завжди вдається після їх вживання залишити свій одяг чистим. Сьогодні ми розглянемо декілька порад, як відіпрати плями від ягід.

Плями можна випрати підручними засобами. Головне – не відтягувати момент, інакше сік закріпиться на тканині.

1. ГАРЯЧА ВОДА

Якщо поливати нею свіжу ягідну пляму, вона почне поступово світлішати. При цьому тканину не можна замочувати в окропі – потрібно лити воду по натягнутій речі. Інакше пляма розповзеться і стане не такою яскравою, зате великою.

2. СІК ЛИМОНА

Для маленької плями, що не в’їлася, буде корисний лимон. Соком треба протерти брудне місце дочиста і пропрасувати річ праскою по марлі.

3. ПОВАРЕНА СІЛЬ

Забруднене місце густо засипати сіллю та акуратно потерти. Залишити на 20 хвилин, струсити сіль і випрати одяг.

4. ЛИМОН

У проблемі допоможе розчин лимонної кислоти. 1 ч. л. порошку з’єднати із 2 ч. л. оцту та залити склянкою води. Рідина втерти в плями, витримати 30 хвилин і випрати річ як завжди.

5. ПЕРЕКИС З НАШАТИРЕМ

Змішати два компоненти в рівних кількостях та нанести на забруднене місце. Чекати час, поки проблема не піде і прополоскати одяг у прохолодній воді. Цей метод ефективно від’їдає сліди від чорної смородини. Однак для кольорових речей не підходить.

ЯК ВИВЕСТИ СТАРІ ПЛЯМИ ВІД ЯГІД

Не завжди це легке завдання. Але спробувати варто. Знадобиться: 20 г спирту (95%) та 2 г порошку лимонної кислоти. Все змішати, прогріти на малому вогні та нанести на плями. Дочекатися, доки вони не зникнуть і сполоснуть річ у гарячій воді.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: