Завантаження ...
banner
banner

Як зробити пральний порошок: простий рецепт

Як зробити пральний порошок: простий рецепт фото

На жаль, іноді склад миючих засобів залишає бажати кращого, і наша шкіра страждає. Якщо у вас є проблеми з алергією, запаленнями або просто шукаєте щось екологічне, варто звернутися до саморобного прального порошку.

Його приготування не потребує особливих зусиль, а інгредієнти коштують мінімальні витрати. Як приготувати пральний порошок? Нижче наводиться кілька порад щодо його виготовлення.

Як зробити домашній пральний порошок своїми руками?

Інгредієнти пральних порошків можуть іноді розчарувати. Мало того, що вони іноді виготовляються із сирої нафти, так ще й їхній вміст може вплинути на ваше здоров'я. Згодом їх надлишок викличе не тільки алергічну реакцію, а й запалення, що може зробити життя дуже неприємним.

Насправді, за кілька хвилин ви можете приготувати домашній пральний порошок, який матиме виняткові властивості: ви не тільки згодом забудете про алергію, але й зробите свій внесок у покращення екології та поповнення домашнього бюджету.

Що має входити до складу домашнього прального порошку?

Приготування прального порошку не є складним. Насправді, для приготування ефективного миючого засобу вам знадобиться три або чотири інгредієнти. Що це за інгредієнти?

Мильні пластівці - основний компонент будь-якого домашнього прального порошку. Ви можете купити готові або просто натерти звичайне мило брусків. Для прального порошку найкраще підходить марсельське мило: воно не тільки дуже приємно пахне, але й має антисептичний ефект.

Харчова сода - засіб, який чудово працює на будь-якій кухні. При пранні білизни це нічим не відрізняється: воно легко позбавляє залишків, що прилипли до волокон тканини.

Лимонна кислота - її присутність ідеально, коли ви хочете відіпрати тепер уже сірі, а колись білі тканини. Вона не тільки має відбілюючий ефект, але й легко видаляє плями.

Як зробити порошок? Просто змішайте пачку пластівців (або цілий тертий кубик) із пачкою харчової соди чи лимонної кислоти. Хороша ідея – зберігати все це у герметичному контейнері та дозувати так само, як і звичайний порошок.

Четвертий інгредієнт: ароматний варіант

Що є четвертим інгредієнтом у домашньому пральному порошку? Ароматичні добавки у вигляді ефірних олій! Вони не тільки зроблять запах вашого одягу приємнішим, але й знищать більшість бактерій, що скупчилися на волокнах.

Ви можете вибрати будь-який аромат, який вам підходить. Чи завжди корисно додавати ефірні олії у домашній пральний порошок? Якщо в якості основи використовуються мильні пластівці з марсельського мила, його багатий склад вже має цікавий аромат, який масла можуть зіпсувати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: