Завантаження ...
banner
banner

Незвичайне використання гірчиці: лайфхаки

Незвичайне використання гірчиці: лайфхаки фото

Незважаючи на чудовий смак, її потенціал виходить далеко за межі кулінарії. Гірчиця корисна під час інфекцій та прибирання кухні. Вона допоможе вам подбати про вашу красу! Дізнайтеся, як використовувати гірчицю неочевидним, але дуже практичним способом.

Гірчиця від болю у горлі

Чи відчуваєте неприємне першіння в горлі та дискомфорт при ковтанні? Не обов’язково відразу бігти в аптеку, особливо коли осінньо-зимова погода не сприяє прогулянкам. Використовуйте гірчицю для полоскання, яка полегшить перші симптоми застуди.

Змішайте столову ложку гірчиці з такою самою кількістю натурального меду, соком половинки лимона та щіпкою солі. Розчиніть суміш у склянці теплої води. Заспокійливий засіб від болю у горлі готовий!

Гірчиця від закладеного носа

Згідно з відомою приказкою, вилікуваний нежить триває тиждень, а нелікований — сім днів. Ми не можемо з цим погодитися, тим більше, що закладеність носа та пазух може ускладнити життя та суттєво вплинути на самопочуття. Не кажучи вже про те, що часто це перші симптоми інфекції, так що не зволікайте. На допомогу приходить гірчиця.

Один із домашніх засобів від нежиті — змішати кілька столових ложок гірчиці та невелику кількість солі в мисці з теплою водою. Ноги слід занурити в приготований розчин і потримати доти, доки рідина не стане теплуватою.

Ретельно висушивши ноги, рекомендується надіти теплі шкарпетки і не піддавати себе впливу холоду. Тому патент рекомендується перед сном.

Гірчиця від опіків

Рідко згадується у цьому контексті, а шкода! Гірчиця дуже добре справляється із легкими опіками. Вона не тільки забезпечує швидке полегшення, а й знижує ризик появи пухирів. Найкраще підійде м’яка гірчиця прямо з холодильника.

Нанесіть його на подразнену шкіру. Змийте за кілька хвилин. Варто знати, що продукт добре діє у разі укусів комах.

Гірчиця для волосся

Натуральні методи догляду за волоссям останніми роками б’ють рекорди популярності. Також іноді використовуйте гірчичні маски для волосся. Для посилення ефекту поєднуйте її з олією, наприклад, лляною. Нанесіть на довжину волосся, особливо на кінчики.

Як і у випадку з більшістю кондиціонерів, уникайте шкіри голови. Тримайте суміш на волоссі не менше години. Яких ефектів очікується? Волосся буде насичене, шовковистим і блискучим.

Гірчиця від неприємних запахів

Гурмани цінують гірчицю за її самобутність. Однак не всі знають, що вона є засобом усунення неприємних запахів, які часто вбирають харчові контейнери, коробки для сніданку, банки та пляшки. Достатньо налити в посудину воду з гірчицею, енергійно струсити і небажані аромати страв безвісти зникнуть.

Гірчиця для миття посуду

Ви заглянули на кухню і виявили на сковороді важкий пригорілий бруд? Не панікуйте. Нанесіть гірчицю на проблемну поверхню та залиште на кілька хвилин. Видалити бруд, що пригорів, буде набагато простіше.

Люди, які зацікавлені в натуральних та екологічних засобах для чищення, використовують гірчичний порошок для миття посуду. Однак слід пам’ятати, що він підходить тільки для ручного миття, порошок не піниться, як популярні рідини, але все ж таки ефективно видаляє сліди від їжі.

Його властивості, що дезінфікують, є додатковою перевагою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: