Завантаження ...
banner
banner

Не впевнені в собі? 5 трюків, які вам однозначно допоможуть

Не впевнені в собі? 5 трюків, які вам однозначно допоможуть фото

Впевненість дуже важлива частина нашого характеру, яка допомагає не сумувати у складних ситуаціях, не опускати руки, а також досягати різних цілей. Проте розвиток впевненості у собі це певна навичка, яка не приходить просто так. Як стати впевненішим у собі? Читайте у матеріалі.

Боріться з негативними установками

Наш розум — ворог наш, коли ми починаємо робити припущення щодо наших перспектив, особливо у тій діяльності, в якій у нас недостатньо досвіду. Також у нас можуть бути неправильні уявлення з дитинства. Наприклад, з того, що ви в дитинстві були сором’язливою дитиною і у вас не виходили публічні виступи, зовсім не випливає, що ви не можете зробити презентацію на своїй роботі перед колегами.

Навіть якщо вона буде не дуже вдалою, наявність досвіду – це корисний крок у здобуття справжнього знання та набуття впевненості. У такі ситуації потрібно відключати безглузду рефлексію та почати пробувати. Вчіть помічати та заперечувати негативні установки, які заважають вам діяти.

Не кажіть «я думаю» чи «я не впевнений»

Самі собою ці фрази є ознакою непрофесіоналізму, так служать маркером того, що співрозмовник знімає з себе відповідальність. Натомість використовуйте «Я вірю», що покладає на вас відповідальність за думку і висловлює спокійну впевненість.

Інші фрази, такі як «на мою думку», також роблять вас менш впевненим у собі. Просто перейдіть до справи та видаліть непотрібні вступні слова.

Згадайте час, коли ви почували себе впевнено

Просто перед тим, як зробити щось, через що ви нервуєте, спробуйте вправу на візуалізацію, в якій ви відтворюєте попередній досвід, коли у вас був оптимальний рівень енергії, зосередженості та досягнень. Проаналізуйте подію в умі. Що ти робив? Хто був поряд? Яку реакцію ви одержали від інших? Що ви відчували, коли все скінчилося?

Вийдіть із соціальних мереж або хоча б скоротіть перебування там

Так легко витрачати час на соціальні мережі та порівнювати себе з іншими. Але пам’ятайте, ті пости чи відео, які ви бачите, не завжди відображають реальність. Нічиє життя не ідеальне.

Впевненість виходить із віри в себе, у свої здібності та в те, де ви знаходитесь у своїй особистій подорожі. Порівняння себе з людьми, які діляться лише «гламурними» речами у своєму житті, унеможливлює ясне бачення ваших власних досягнень.

Не заходьте у соціальні мережі, коли відчуваєте невпевненість у собі чи коли збираєтеся зробити щось складне. Натомість візьміть щоденник і напишіть, що ви зробили, чим пишаєтеся.

Одягайтеся в те, що додає вам упевненості

У нас є все «те вбрання» — сукня, костюм, пара джинсів, прикраса — які змушують нас почуватися казковими та сильними. Носіть ці речі, коли вам потрібно швидко підвищити впевненість у собі. Дослідження показали, що одяг, який ми носимо, може впливати на наші когнітивні процеси. Вона може підвищити вашу продуктивність та покращити враження інших людей про вас.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: