Завантаження ...
banner
banner

Як повернути чорний колір речам після прання

Як повернути чорний колір речам після прання фото

Речі чорного кольору виглядають стильно, але через прання втрачають насичений колір. Ось перевірені поради, як зробити так, щоб улюблені штани чи кофта стали знову як новенькі.

Як правильно прати чорні речі

Звичайно, розумніше не допустити втрати кольору під час прання, ніж відновлювати його. Тому дотримуйся рекомендацій про режим прання та допустимих температур, які вказані на бирці одягу.

Придбати спеціальний порошок для чорної тканини — він допоможе зберегти початковий колір, а й зробить річ яскравішою. Під час полоскання у воду можна додати щіпку солі та столову ложку соди. Ці речовини допоможуть освіжити темний колір.

Як повернути чорний колір одягу

Якщо одяг після прання вже втратив свій відтінок, доведеться вдатися до наступних заходів. Відновити чорний колір побілих речей допоможуть засоби:

  • спеціальні барвники
  • тютюн
  • оцет

Візьми 15 грамів тютюну, залий літром кип’яченої води, дай настоятися, а потім процідити. Випрані та висушені речі протріть губкою, змоченою в розчині.

Для відновлення чорного кольору підійде звичайний сигаретний тютюн.

Оцет — ще одна річ, здатна повернути яскравість чорному кольору, закріпити фарбу та запобігти її подальшому вимиванню. У холодну воду додай 3-4 столові ложки оцту, опусти туди заздалегідь випрану річ і залиш на 20-30 хвилин.

Після закінчення часу відіжми одяг, ретельно прополощі в холодній воді і залиш сушитися в приміщенні, що добре провітрюється, щоб позбавити його від неприємного запаху.

Якщо в гардеробі є чорні речі, схильні до линяння, можна відновити колір випраного одягу за їх допомогою. Замочи речі разом у теплій воді без прального порошку, а потім поклади в пральну машинку і випрай, додавши миючий засіб. Прополощіть чорний одяг у холодній воді і повісь сушитися. Ось побачиш: речі, що втратили колір, стануть яскравішими.

Під час полоскання можна додати у воду 2 столові ложки оцту. Отриманий результат буде довшим.

Існують спеціальні барвники, здатні відновлювати чорний колір, що поблякли, і багатьма з них можна користуватися в домашніх умовах.

Купи чорну фарбу, відповідну тому типу тканини, з якого зроблено одяг, та застосуй її згідно з інструкцією (зазвичай це прання у гарячій воді з додаванням фарби).

Цей спосіб повертає чорний колір чорним речам, що вигоріли, а не тільки полиняли . Якщо одяг зроблений з делікатної тканини і після обробки фарбою може втратити вигляд, краще зверніться до хімчистки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: