Завантаження ...
banner
banner

8 речей, які роблять щодня тільки справжні поціновувачі чистоти

8 речей, які роблять щодня тільки справжні поціновувачі чистоти фото

Бувають люди, які жити не можуть без ідеального порядку і буквально схиблені на стерильній чистоті. Ми зібрали 8 речей, які роблять щодня лише ті, хто схиблений на порядку. І, якщо чесно, деякі з них можна робити і рідше.

Психологи кажуть, що надмірне прагнення утримувати будинок в ідеальному порядку може бути ознакою розладу психіки. Але де та грань між любов’ю до чистоти та маніакальною пристрастю до неї ж?

МІНЯТИ РУШНИКИ НА КУХНІ

Ганчірки, якими витираєте зі столу, цілком логічно прати кожен день, але тільки якщо що-небудь готуєте і постійно їх забруднюєте. А якщо заходите на кухню тільки чайник увімкнути, то навіть у цьому немає потреби. Міняти рушники щодня має сенс тільки в тому випадку, якщо у вас велика родина, а кухня і справді не простоює. Те саме стосується і рушників для рук у ванній. 

ЧИСТИТИ ВАННУ

Знову ж таки — якщо сім’я велика, то в цьому може бути сенс. Або якщо ви миєте вихованця після прогулянки. Тут взагалі, по-хорошому, потрібно після кожного миття проходити по поверхні з дезінфікуючим засобом.

А якщо ж ванною користуються одна-дві людини, то такий фанатизм ні до чого. Але ось протирати кахельні стіни після душу дійсно варто — так ви вбережете ванну від плісняви. 

ДЕЗІНФІКУВАТИ СТІЛЬНИЦІ

Ну, це точно фанатизм. Якщо ви не готуєте кожен день м’ясо або рибу, з яких бактерії так і норовлять розповзтися по всій кухні, поливати робочі поверхні хлоркою абсолютно ні до чого.

Варто пам’ятати тільки, що є речі, які не можна класти на кухонні столи: наприклад, авоську, з якою ходите за покупками, гаманець і т.д.

ПРОТИРАТИ ПИЛ

Пил у міській квартирі — це, звичайно, моторошна напасть. Однак якщо вдома є зволожувач повітря, то проблема стає менш гострою. Ще краще з пилом справляється очищувач повітря. Загалом сучасні гаджети настільки старанно полегшують життя господиням, що гріх цим не користуватися. 

МИТИ ПІДЛОГУ ТА ПИЛОСОСИТИ

Знову зробимо поправку на велику родину та зимову сльоту. Якщо ж ні того, ні іншого немає, то протирати підлогу у передпокої вечорами зазвичай цілком достатньо, ніж мити всю квартиру щодня.

А ось пилосос, як з’ясували британські вчені, може врятувати вам життя: виявляється, бактерії, що живуть у домашньому пилу, мутують і стають стійкими до антибіотиків супербактеріями. І це ще один привід купити в комплекті з зволожувачем чи очисником повітря ще й робот-пилосос. 

ЧИСТИТИ КАВОВАРКУ

З одного боку, експерти кажуть, що шкідливо щодня мити кавомашину або кавоварку, тому що зсередини вона поступово обволікається кавовими маслами і кава отримує більш насичений смак (читайте також: 5 побутових помічників, які створюють лише видимість прибирання ) .

З іншого боку, вже інші експерти стверджують, що всередині кавоварки панує просто ідеальне середовище для розмноження бактерій. Тепло та сиро, що ще потрібно для простого заразного щастя. Втім, як нам здається, цілком достатньо чистити кавоварку раз на місяць, а частини, що знімаються, всі і так миють після кожного приготування кави. 

ПРОТИРАТИ ДЗЕРКАЛА

Практично будь-який засіб для миття скла та дзеркал має антистатичні властивості. Тобто оброблена ним поверхня якийсь час пил відштовхує. Якщо ви в дзеркало не плюєте або не забризкуєте його зубною пастою, наприклад, то й протирати його щодня немає сенсу. 

ПРОТИРАТИ ХОЛОДИЛЬНИК

Експерти кажуть, що якщо ви всередині нічого не розлили, то мити холодильник та морозильну камеру потрібно раз на три місяці, а то й півроку. Як і духовку, до речі. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: